Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Megfelelne ez a terrárium?

Megfelelne ez a terrárium?

Figyelt kérdés

A közeljövőben vennék egy Rhampholeon brevicaudatus (tanzániai vagy rövidfarkú törpekaméleon) párt és gondolkozom az elhelyezésükről.

Kinéztem egy komplett terráriumot ( [link] ami állítólag jó nekik, de az ára igen borsos.

Szerintetek megfelelne-e és megéri-e erre a terráriumra beruházni?

2011. ápr. 29. 19:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Volt nekem 2db rövidfarkú törpekaméleonom, az a kis barna, egy 45 literes sima akváriumba. Kimászni nem tudnak. Fölé raktam egy hüllős lámpát, rácsiptettem akvárium szélére. Alul volt virágföld, és sok faág. Ültettem bele kis futó növényeket, amik általában kirothadtak, mert napi 2x spricceltem be vizet az állatoknak. Ők az üveg faláról ittak. Ezek mindig az ágon lógtak és soha semmit nem csináltak egész nap. Tücsökre is úgy vadásztak, hogy ha egy kis tücsök felmászott a faágra, akkor kinyújtotta a nyelvét és bekapta.

Ilyen unalmas állatot, én még életemben nem láttam.

Mereven állnak az ágon egész nap. Éjjel fehérek lesznek mikor alszanak, nappal barnák, és ha megilyeszted akkor sárga pöttyösek lesznek és kilapulnak, majd ringanak mint egy levél az ágon. De kb ennyi az össz tevékenységük.

Egy sisakos kaméleon sokkal többet mozog, és viccesebb, csak nagyra is nő. Annak egy 60x70x40-es terárrium a minimum, csináltatni talán olcsóbb, mint venni. Őt néha ki lehet venni sétáltatni, de ha csak kinyitod a terráriumát, akkor is kimászik ha pl van egy lámpa drót vagy valami amin le tud mászni, megszökik, csak olyan lassan hogy simán meg tudod fogni. És ha csak egy ágat elé raksz, arra rámászik egyből. Én így szedtem le a függönykarnis tetejéről. Oda felment 3 méter magasra, azt se tudom hogy mászott fel. Ott ült boldogan. Aztán egy seprünyél végére kötöztem egy faágat és arra átmászott és úgy jött le :)

2011. ápr. 30. 17:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Az a baj az exo terra terráriumokkal hogy nagyon drágák. És vaterán vagy expressen talán olcsóbban is hozzá tudnál jutni a terráriumhoz.
2011. máj. 3. 11:58
 3/3 anonim ***** válasza:
előző vagyok ezt nézd meg : [link]
2011. máj. 3. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!