Mivel etessem az ékszerteknősömet?
Mivel etessem a kis teknőst, mert amekkora hal "kellene" neki, nem tudok beszerezni jelenleg :/ És hát a halasnál a kishal eléggé nagy lenne egy "bébi" teknősnek szerintem :/ Nem szeretném, hogy az legyen, hogy feldarabolom neki kis kockákra rászokik és nem akarja majd megenni a kisebb élő halat vagy fagyasztott egész halat :/
Amúgy tényleg úgy van, hogy ha új helyen van akkor nem eszik 2-3 napig? Mert ma hoztam őt el a kereskedésből *-)
ja és 6 évesek a tekiim és nem nekem mikor vettük őket (2-en vagy többen jobban érzik magukat és nem kell félni ha nincsen homok nem párosodik...) ettek azonnal ...
jó tekizést!!!!
Ui: nyáron tedd ki öt(ket) a napra csak legyen valami árnyék és nap is az úsztatójában (mi gyerekmedencébe rakjuk ki őket és egy fa lapot teszünk rá félig árnyéknak...)
jó teknősözést és sok vidám évet vele(ük).I. :D
ja és ne etesd minden nap...
Én ha csak kaját eszik akk csak 2 naponta etetem és ha mást is kap mondjuk sok halat vagy valami kutya kajit akk 3-4 naponta az élelem mennyiségétől függően...
Nem értelmezted át a kérdést :D
És nem etetem más állat eledelével, nem egészséges egyáltalán... :/ Legalább is én úgy tudom, de ha te azzal eteted őket legyél boldog, hogy nincs bajuk és szeretik:) amíg kicsi nincs szüksége annyi gyümölcsre inkább a hús dominál:) Vagy csak a barátom teknőse ennyire finnyás, majd kiderül :D :)
De azért köszi a válaszokat;) Csak nem tudtam meg az amit szerettem volna :/ de azért köszi
Én egy hete vettem kettő kis teknőst. Tényleg nem ettek napokig, az egyik 2 nap után kezdett, a másik később. Már hülyére aggódtam magam, de szerencsére van annyi esze, hogy nem halt éhen. :)
Én Sera Raffy... nem tudom tovább a nevét, szóval bébiteknősöknek való tápot adok nekik (pár szemet csak, mert otthagyják), ilyen szárított halból tépkedek darabokat, még az is nagy nekik, de ők is tovább tudják tépni. Kapnak szív-mixet, és ma ettek először szárított kukacot. Én majdnem hánytam, ők meg tök boldogan úszkáltak vele, kilógott a szájukból... :)
Azt olvastam, hogy célszerű őket egy külön tálban etetni és olyankor melegebb legyen a víz az átlagosnak, mert akkor gyorsabban emésztenek és rögtön belepottyantanak a vízbe (így nem koszolják össze annyira az akváriumot).
Reggel és este etetem őket, a vizük 26-27 fokos és teszek bele szintén Sera márkájú páncélvédő cseppet.
Na, én most leírtam mindent, ami eszembe jutott, válogasd ki, hogy mire voltál kíváncsi.:) Egyébként szerintem azért, mert most darabolod neki, később attól még meg fogja enni az egész halat, elvégre a szája is nagyobb lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!