Nemsokára kapok egy pici ékszerteknőst, milyen mennyiségben kell adnom neki enni?
Az ékszerteknős fő táplálékát a kisebb halak teszik ki. A legegyszerűbb fagyasztott csali-halat vásárolni nekik.
köszi a választ! :)
már sok "listát" találtam, ovlastam az etetésükről, de azt nem találom sehol, hogy mennyi kell nekik 1 alkalommal? ("méretre") ? :)
Egyszerre csak annyit adj neki, amennyit pár perc alatt megeszik. 1-2 etetés után látni fogod, h mekkora mennyiséget fogyaszt el, s így a megmaradt kaja sem rohad el a vízben. Én a kínai csíkosteknősömet 2-3 naponta etetem, elég változatos kajákat kap, s ezt ajánlom neked is: fő táplálék természetesen a hal (szárított vagy fagyasztott, ha utóbbi, előtte forró vízben olvaszd ki), de kaphat kicsi tücsköket, lisztkukacot is, enyém néha apróra vágott egérhúst is kap (vannak kígyóim is:))
SOk sikert!:)
Nem sok olyan kérdező van ezen az oldalon,aki tudja,hogy a tekiket idővel ritkábban kell etetni,és ezért nagyon örülök,hogy Te tudod!!! :D
Szóval,azt szokták mondani,hogy annyit adjunk nekik,amekkora a feje és a nyaka együtt.Nos,saját tapasztalatom alapján ez sok,bővel elég ennek az adagnak a fele,3/4-e.De majd megtapasztalod!A fagyasztott halat NE forró,hanem meleg (!) vízben olvaszd ki,mert a forróban teljesen szét fog mállani!Az a legjobb,ha nem a terráriumában,hanem egy külön tálban eteted,amibe elég egy kevés víz,és kb. olyan meleg legyen,mint a helyén lévő víz!És a szárított kaják helyett válaszd a fagyasztottad,vagy a fagyasztva szárítottat (liofilizált)!!
Később,mikor már nagyobb lesz,és mondjuk 4-5 naponta etetsz,akkor (szerintem) nagyobb adagokat fog enni!Azt hiszem,többen is azt mondták,hogy több apró fagyasztott halat megesznek ilyen időközönkénti etetésnél!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!