Milyen a jó terráriumi világítás?
A spot lámpát felejtsd el, üzletben vegyél normális kerámiafoglaltú lámpabúrát meg bele annyi wattos izzót amilyen meleget szeretnél. Írok egy példát: nekünk van egy 225 literes terráriumunk, sisakos kamink van, mivel családi házban lakunk és nincs gatyarohasztó meleg (átlag 17-18 fok, értsd: reggel hidegebb, este melegebb) így kell ilyenkor 150 wattos izzó is (a lámpabúránál figyelj oda h hány wattot bír max. Így van 30-32 fok.
Tavasszal, majd nyáron kisebb wattos kell, mert a szobahőm. emelkedik. Ennyi. :)
Igaz h nem lesz olcsó üzletben, de nem teszed ki veszélynek, ezek tuti-muti biztonságosak! :)
Mit tartasz/tartanál?
Bocsi figyelmetlen voltam, látom, gabonasiklóról van szó.
Sajna hozzájuk nem értek, de ahány fokot javasolnak hozzájuk, azt tartsd be szigorúan.
Azt tudom, hogy az általam ismert kisállat-kereskedésekben is ilyen lámpát használnak, amit írtam, persze a megfelelő wattszámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!