Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Teknősömről kérdezek? (kérdés...

Teknősömről kérdezek? (kérdés lent)

Figyelt kérdés
Van egy zöldfülű ékszertekim bedagadt és leragadt a szeme de most már félig meddig nyitva van most kelt föl a téli álomból és arról kérdeznék hogy milyen is a helyes tartása (mert a tavalyit nem akarom megismételni) mert ismerek olyat aki két teknőst kinn tart az udvaron és télen is ott alszanak a befagyott vízben vagy hogy egész évben a vízmelegítős vízben van (ez mondjuk nem a leg jobb) szerintem az a helyes ha vízmelegítős vízben van és télen leviszem a pincébe tudna valaki (szakértő vagy tapasztalt kisállatartó) választ adni erre és ajánlani egy oldalt?
2011. febr. 5. 09:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

nemtom de itt a részletes leírása:

belső tul.:nem igazán kedveli a vizet de ha olyan a kedve szépewn elvan a saját tükörképe bámulásával.

külső tul.:fekete (feketésbarna) a páncéljának a felső része,a hasán sárga,a fekete és a sárga találkozánásánál (az oldalán) persze a sárgában fekete pöttyök (foltok) vannak,láttam egy képen (ami valószínű arról a fajtáról késztült amilyen a fajtája a Fricinek*) hogy ezeknek nem így kéne lennie (kivéve ha igen) meg azt is látom hogy a mellső lábai és a feje közötti résznek feketének kéne lennie züld csíkokkal de az enyém krémszínű halványfekete csíkokkal.nemtom hogy egy fajtaának minden példányának ugyanojannak kell lennie de nem tudok én semmit...

2011. febr. 18. 16:13
 12/17 anonim ***** válasza:
Küldj privibe képe, azt megnézem, s megpróbálom behatárolni.
2011. febr. 18. 19:23
 13/17 A kérdező kommentje:
köszi de mi az e-mail címed mert nincsen ott az a lehetőség hogy privát levél küldése a válasz írójának???!
2011. febr. 18. 20:50
 14/17 A kérdező kommentje:
Ja és nem mondtam hogy semmi dísz a hátán.
2011. febr. 18. 21:44
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy mocsári teknős, ami védett. Vannak egészen sötét egyedek, amiknek a hátán nem is látszanak a sárga pettyek.

[link]

Az ékszerteknősök nem szoktak feketék lenni, sötétzöld egyszínű hátuk lehet (a kiskori díszes mintájukat kinövik)

[link]

A szárazföldi teknősök közé tartozó görög, vagy mórteknősök világosbarnák, és nem mennek be a vízbe.

[link]

[link]

Ha mocsári teki, akkor engedd szabadon, és szerezz ékszerteknőst.

2011. febr. 22. 08:43
 16/17 A kérdező kommentje:

A kérdéseimre választ kaptam:(attól aki mondta hogy küldjek képet, neki nagyon köszönöm!)

A tekim sárgafülű ékszerteknős csak kicsit különleges:

[link]

[link]

[link]

Remélem ebből mindenki rájön.

2011. febr. 23. 16:24
 17/17 anonim ***** válasza:
Valóban az, sok örömet hozzá!
2011. febr. 26. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!