Adhatok már a teknőseimnek salátát?
Augusztusban vettem két ékszerteknőst, akkor már voltak 5 centisek. A kereskedésben az árus azt mondta, hogy vegyek nekik rákot [link] (ilyen, csak nem tüskés a bolharák) és vettem még egy ugyan ilyet csak abban van marhaszív-mix is. Azt mondta ez elég. Lehetnek már egy évesek a teknősök és adhatok nekik mást is, mert gondolom ez csak fehérje és elég kevés. Igaz, rá van írva a dobozokra, hogy tartalmaz kalciumot, de nem szeretetném, ha ilyen egyhangúan táplálkoznának. Még nem valami nagyok az állatok, és puha a páncéljuk is. Jó, nem mint a vaj, de nem is mint valami szivacs, inkább mint valami kemény gumi. Csak nem a kaja lehet a baj? Vagy ez természetes puhaság és a koruk miatt is lehet?
Elég kezdő vagyok.
A mi teknősünk már vagy 10 éve él, és sokszor adtunk neki salátát, sőt almát is (feldarabolva). Persze fő ételnek mi is szív-mixet, meg szárított halat kap.
A puha páncél biztos, hogy a vitaminhiány jele. Ezzel mi is vittük egyszer állatőrvőshoz, és a doki adott neki vitamin injekciót, két alkalommal, és jobb lett. Azóta kap salátát, meg gyümölcsöt.
Persze. Zöldséget gyümölcsöt is egész pici koruk óta ehetnek. Én salátát szoktam nekik adni, meg boltban, horgászboltban kapható hínárt. Salátából ne úl sokat mert magas a nitrát tartalma. Sokak adnak nekik répát, almát apróra vágva. Az enyémek nem eszik meg de nálad hátha.
Nick
kösz :)
zöld(y)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!