Érdemes Ékszertekit venni állatkereskedésben?
(tapasztaltak is írjanak )
Figyelt kérdés
2011. jan. 14. 20:59
1/8 gfero válasza:
igen de előtte néz körül nincsenek beteg állattok a boltban,nem agyon zsúfolt helyen tartsák őket ,ha lehetséges kérd ki valaki véleményét aki vásárolt abból az állatkereskedésből
Hallottam már olyanról, hogy kereskedésben alig etették az állatokat, nehogy megnőjenek mielőtt elviszik őket. De egy normális kereskedésben ez nem fordul elő. Ha a kereskedés tiszta, az állatoknak is megfelelő helye van és tiszta vize, és jó minőségű kaját kaptak, akkor miért ne?
2011. jan. 14. 23:11
4/8 anonim válasza:
Ahoj!
Sokféle módon lehet értelmezni a kérdésed, engedj meg egy picit viccesebb választ :)
Az ékszerteki egy szinte elpusztíthatatlan kis jószág, ezért is van, hogyha elszöknek, akkor nálunk a természetben is nagyon megtalálják a helyüket, pedig ott nem mintaszerűek a körülmények. Ha most azon gondolkozol, hogy a tekidet boltból vedd-e meg, vagy kimenj a margitszigeti tóhoz és onnan vegyél ki egyet, akkor a másodikat csak azért javaslom, mert ha nem örökké tartó szerelem lesz köztetek, akkor bármikor visszaviheted :)
Amúgy mindig meg kell nézni, hogy a boltban milyen állapotok uralkodnak. A leginkább árulkodók tényleg a tekiakváriumok szoktak lenni, mert ott bukik ki a legkevésbé a takarítás és a gondozás hiánya.
2011. jan. 17. 15:12
5/8 anonim válasza:
Miért ne lenne érdemes?
Viszont, ha azt mondják, hogy nem nő nagyra, igénytelen, stb. akkor máshol vedd meg!
2011. jan. 18. 12:37
6/8 Bettibébi válasza:
Abszolut! Nekem volt kettő is. Az egyiket ajándékba kaptam a másikat pedig a bátyám vette a névnapomra véletlenül tudom hol:) Na a lényeg a lényeg h természetesen megéri. Viszont figyelj arra, hogyha például majd nyáron kiviszed és leteszed a fűbe "szaladgálni" nehogy egy macska megtámadja vagy bent a házba is legyen elég helye az akváriumban. És egy jó tanács vízmelegítőt szerezz be télire mert nagyon nem bírja a hideget... Na de ezeket a kereskedésben is elmondják, vagy ha van kérdésed nagyon szívesen segítek ha tudok!!:)
2011. jan. 19. 16:14
7/8 A kérdező kommentje:
az utolsónak,köszi és márt meg is kaptam,3cm,mennyi halat adjak neki és az baj,hogy csak a saját akváriumába szeret enni,külön vödörben/lavórban/tálban nem eszik?
2011. jan. 19. 16:38
8/8 Bettibébi válasza:
Az én teknősöm a tél beálltával alig evett. Elég volt neki heti vagy akár 2hetente egyszer is enni. Ha pici a teknős én a helyedben felszeletelném neki a halat is de én még a rákot is felszeleteltem, mert így neki könnyebb volt megenni. Nem baj, ha az akváriumban eszik, figyelj arra, hogy inkább keveset adj neki többször, mert ha nem eszi meg mindet és a vízben marad akkor egy idő után kellemetlen szagú lesz:) Vigyázz a kis jövevényre:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!