Mik az előnyei ill. hátrányai a vizi ékszerteknős és a szárazföldi teknőstarásnak?
nekem vízitekim van, igaz nem ékszer, hanem pézsma, de semmi baj nincsen vele. megy a szűrő az aksiban, néhány növény is megmarad mellette (leginkább a jávai moha), és a harcsáimat sem bántotta még (ancistrus és corydoras van vele).
folyton zabálna, úgyhogy nagyon hálás kis állat, ha meglát, már úszik fel a sarokba :) nem egy unalmas jószág, mindig fontoskodik :))
Nekem is viziteknőseim vannak. Egy sárgafűlű és egy vöröshasú husárteki. Ha elsőnek a tartását nézem, akkor a szárazföldi egyszerűbb,de... a vízi teknős kezdeti beruházása jóval olcsóbb mint egy szárazföldié...főleg az állat árát nézve (görög teki pl 20-25k) egy sárgafűlűt megvehetsz mondjuk 3ezerért de más különlegesebb fajta is mondjuk tenyésztőtől 10ig bőven. Szóval kezdeti költsége a vízinek jobb. Hosszútávon viszont az állat kajáltatása miatt a szárazföldi olcsóbb, mivel háztartásbeli gyümölcsöt, zöldséget eszik. Vízinél a víz tisztaságára kell odafigyelni, nálam 2 teki van és heti részleges vízcserénél nem csinálok többet, meg megy a szűrő. Összefoglalva ennyi. A víziek mozgékonyabbak mint a szárazföldiek,én őket jobban szeretem. Remélem segitettem!
Nick
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!