Az UVB-s meg UVA-s lámpának van valami káros hatása aza emberi egészségre?
A repty glow lámpák alatt a hüllők nálam ilyen 10 cm közel fekszenek. Ha nekik nem lesz bajuk, akkor nekünk sem. Főleg hogy mi nem fekszünk alatta egész nap :)
Ez egyébként olyan max 30cm távolságba sugározza az uv fényt, így ha te fél méterről nézed akkor semmi hatása nincs rád.
Ültem már sokat a terráriumok előtt, és még mindig jól látok, nem vakoltam meg, és még csak le se barnultam tőle, úgyhogy no para :)
Hogy érted, hogy mikortól?
Bekapcsolod a lámpát és 1 óra mulva felmelegszik a teste, akkor már eszik. Este hidegbe viszont annyira nem szeret enni :)
hát biztos kiégett, akkor addig rakj be neki egy siima villanykörtét, akármit tekerj ki otthoni lámpából, mert annál rosszabb nincs neki hogy minthogy nem süt a nap. Azt meg nem fogja tudni most elsőre, hogy UV-s nap süt e, vagy mi. de azért 1-2 héten belül akkor vegyél egy másikat. Jobb ötletem nincs.
Nálam fél éve megy a repty glow lámpa, és még nem égett ki.
oké most ég egy 60 wattos izzo az meglesz neki pár napig
Mert nálunk sajnos csak fénycsövet lehet venni és nem lehet izzot :S De a tesom amjd hoz mert pestre jár egyetemre .
Hja, nekem is van egy ilyen fénycső is, az már nálam is villog. Most nem tudom, hogy a gyúlytója szar, vagy a cső maga, de kikapcsoltam, helyette most egy Repty glow 5.0 villanykörte világít.
Végülis ugyanazt tudja mind a kettő, csak a körtének szép fehér a fénye, a neonnak meg rondább kékeslila.
A neonos az nekem igazából sose tetszett, csak kb hülye voltam hogy megvettem :) Nem tetszett a színe. Szerintem a körtés verzió szebb. No meg kisebb helyet foglal és ahhoz nem kell armatúra sem csak betekered egy sima foglalatba oszt kész.
Pl Nyugati Pályaudvar mellett jobbra, a Westendbe a legfölső emeleten a mozgólépcső közelében van a Galapagos díszállat bolt, hát ott lehet kapni mindkettőt.
A neon és az izzó is ugyanúgy 5ezer Ft, szal egyik se olcsóbb a másiknál sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!