Milyen hüllőt tartsak elsőnek?
Olyanra gondoltam amit iskola mellett is lehet tartani. Plusz nem kerül 150 000 nél többe!
Köszönöm a válaszokat!
Ha van kerted: görög teknős, cuki, de sztem kicsit uncsi.
Ha nem iszonyodsz a kiolvasztott állattal etetéstől: királypiton. Nem bonyolult és ha néha kiveszed, jól tűri.
Ha valami szociálisabbat szeretnél és bírod a rovarral etetést: szakállas agáma.
A többi sztem kényesebb vagy nem elég izgi vagy többe kerül (tartással együtt)
Köszönöm a választ!
Kaméleonra is gondoltam. Arról mi lenne a véleményed?
Ha kellően felelősségteljesnek érzed magad, és tudod biztosítani számára a megfelelő környezetet, utána tudsz járni az igényeinek, akkor nem nagy falat a kaméleon.
Nekem is volt.
Kezdetben megfelel neki egy kisebb terrárium (álló kell minden képpen, jó szellőzéssel). Biztosítani kell neki a megfelelő hőmérsékletet, uv és melegítő lámpát, a páratartalmat lehet biztosítani azzal hogy napi bárszor bespriccelsz egy kis vizet a terep tárgyakra.
Enni élő állatkákat lehet adni neki, ennek is utána kell járni, miből mennyit szabad, valamelyiknek magas a tápanyag, vagy zsírtartalma, ezért nem szabad sokat stb.
Idővel kinövi a kicsi terráriumot, akkor kell neki venni egy kellően nagyot, ez már lehet több lesz így mint 150.
Az enyém alapján azt tudom mondani, hogy eleinte könnyen megszelidül, de aztán mikor már elég kis vagány lesz, elég erős harapással (mint ha odacsípnéd valahova az ujjad, elég brutál) jelzi, hogy most nincs itt a fogdosás ideje.
De ha őfelsége úgy kívánta, akkor el kezdett kapirgálni az üvegen, hogy ki akar jönni, olyankor egyből rámászott a kezemre, kitettem, mászkálhatott ruhaszárítón stb, jópofa kis valami volt.
Ami problémás, az a megfelelő hőmérséklet kialakítása úgy, hogy semmi képpen ne legyen tűzveszélyes a dolog, nekem fűtőkábel volt, na az volt hogy az éjszaka közepén eldurrant, ha nem kelek fel a hangjára, ott halok meg a füstmérgezésben. Szerencsére a kis állatkának semmi baja nem lett,
de ezek után elajándékoztam olyan helyre, ahol párosodhatott :)
Szerettem volna megtartani, de nem igazán tudtam kitalálni, hogyan oldható meg a megfelelő fűtés neki, a lámpa kevés volt, nem akart enni.
Mindezek ellenére azt mondom, nem kényes, tisztítani is ritkán kell, arra viszont készülj fel, hogy a tücsköt bogarat kézzel meg kell fognod, és belehempergetni vitaminporba stb. Meg mondom a fűtés, ha azt ki tudod építeni neki, semmi gond nincs vele.
Ja, és nem szereti ha valami veszélyforrást lát, szóval macska vagy ilyesmi még véletlen se legyen a közelében, az enyémet ha meglátta az ablakban, teljesen elszíneződött szegény, nagyon be volt sz.rva. Át is raktam máshova, ahol nem láthatta a macskákat.
Üdv.
6-os vagyok, nekem sisakos kaméleonom volt.
Azt még elfelejtettem írni (asszem nem írtam)
hogy sajnos elég rövid életűek szegénykék, pár év csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!