Mi nem tartottuk helyesen vagy neki lehetett valami betegsége?
Volt két szárazföldi tekink, az egyikőjük most 11 éves a másikójukat 6 évesen (5 évvel ezelőtt) el kellett altatni mert beteg lett, veséjével volt a baj elvileg.
Úgyan úgy bántuk mindkettőjükkel, emiatt úgy gondolom hogy neki lehetett valami betegsége mert ha mi nem csináltunk volna valamit jól akkor a másikójuk is beteg lenne szerintem.
Szomorú vagyok nagyon mert azt hallani mindenhol hogy sokáig élnek a teknősök ő pedig csak 6 évet élt:(
Lehet, de nem feltétlenül. Ennyiből nem lehet tudni.
Az embereknek sem egyforma a szervezetük, a genetikájuk, az érzékenységük. Ha két embert kiteszel ugyanolyan körülményeknek, akkor is reagálhatnak másként. Ahogy két ugyanannyit dohányzó embernél is lehet, hogy az egyik pár év után tüdőrákot kap, a másik meg soha nem lesz rákos.
Ti megtettétek, ami ott és akkor tőletek telt, ne okold magad. Ilyen apró állatoknál maga a faj már attól sérülékeny, hogy az állatorvoslás el van maradva velük kapcsolatban (pl kutyákhoz képest).
"Úgyan úgy bántuk mindkettőjükkel, emiatt úgy gondolom hogy neki lehetett valami betegsége mert ha mi nem csináltunk volna valamit jól akkor a másikójuk is beteg lenne szerintem"
Ez nem így működik, hogy a teki a hibás. Megfordítanám a dolgot.
Minden szervezetnek van egy tűrőképessége, ami egyénenként változó. Ha valamilyen körülményeket az egyik szervezet bír, a másik nem feltétlenül. Ez nem azt jelenti, hogy a környezet optimális volt.
Ettől függetlenül igen, genetikai hajlam vezethetett a betegség kialakulásához, de ez nem azt jelenti, hogy ez mindenképpen be is kellett, hogy következzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!