Az egy dolog ,hogy több kultúra is kitalálta a maga “sárkányait”, viszont azért azok rendszerint különböztek.
Valószínüleg találhattak dinoszaurusz (és más nagytestű kihalt állatokhoz tartozó) csontokat s jobb híján meséket találtak ki magyarázatul. Aztán ezek formálódtak. Lásd például elefántkoponyák ihlették a küklopsz legendákat, vagy az orrszarvúak (és talán még az oryx/ nyársas antilopok) az egyszarvúakét stb. A komodói varánuszoknak is lehetett valamennyi szerepük. Sőt, olyanról is olvastam ,hogy a foltos szalamandrák is közrejátszottak. Mikor az emberek a tűzbe rakták a tűzifát akkor az olykor benne bujkáló szalamandrák megpróbáltak kimenekülni s innen alakult ki a sárkány-tűz kapcsolat. Aztán nem tudom ez mennyire igaz.
Tűzokádós bármi aligha létezett, annak ellenére ,hogy *elvileg* lehetséges. A legközelebbi ilyen talán a pöfögő futrinka védekező mechanizmusa, viszont ilyenről nem tudok nagytestű hüllőszerű kivitelben.
Esetleg még azt tudom elképzelni ,hogy bizonyos hüllők mérgének a hatásáról szóló beszámolók félreértéséből is származhat ilyesmi. Például ha valaki úgy írja le a fájdalmat mintha lángolna a teste s később ezt visszaolvasva félreértették/ félrefordították, ilyesmi.
#3 & #8
Ez már inkább csak okoskodás, szőrszálazás lesz, de amennyire tudjuk a madarakat leszámítva nem léteztek “repülő dinoszauruszok”. A pteroszauruszok nem voltak dinoszauruszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!