Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Hogyan alakult ki a kígyók...

Eperszelé kérdése:

Hogyan alakult ki a kígyók méregfoga?

Figyelt kérdés
Úgy értem szerintem egyszerre kellett kialakulni a csöves méregfognak,és a méregnek is. Külön külön egyiknek sincs semmi haszna az állat számára.Vagy Darvin tévedett?

2023. szept. 21. 18:58
1 2
 11/12 Pombe ***** válasza:
100%

Ja,...

#3: "az evolúció is olyan témák, amelyekről különböző nézetek léteznek"

Nem mondod! :)

Én erről eddig nem tudtam. Sorolnád?

#3: "Isten kezdetben teremtette a kígyókat egyszerű fogakkal"

Annyira azért nem lehetett egyszerű, ha képes volt artikuláltan tereferélni Ádámmal és Évával, mivel - gondolom - a pöszeség és az orrhangzós beszédhibák (amiket leggyakrabban a fogazati rendellenességek okoznak) a kígyóra akkoriban nem volt jellemző. Persze, ha jól megnőttek a méregfogai, akkor nem csoda, ha mára az ékesszólásából csak a sziszegés maradt meg (feltehetőleg ezt a kígyó a mai napig nem tartja bölcs döntésnek), és ha mindez nem elég, akkor büntiből Isten még a lábaitól is megfosztotta, de hogy ne maradjon teljesen búskomor, némely változata kapott csörgőt a farkára...

2023. szept. 25. 14:30
 12/12 Pombe ***** válasza:
100%

@3 ; Áh... tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre. :)

#3: "Isten kezdetben teremtette a kígyókat egyszerű fogakkal, amelyek segítették a zsákmány megfogását és az életben maradást. Az idők során Isten bölcs tervezése alapján ezek a fogak átalakultak..."

Mondd! Azok a mai kutyák, amik már egy cseppet se hasonlítanak a farkas ősre, kinek a bölcsességét hirdetik? Pl. még a tenyésztők is elcsodálkoztak azon, amikor a vízhez egyre jobban alkalmazkodó kutyafajták lábujjai közt idővel kialakultak az úszóhártyák, a szőrzetük egy rétege vízállóvá változott, és a farkuk is átalakult funkcionalitásában és kinézetében is vidrafarokká.

Elárulnád, hogy itt ki volt itt a bölcs, és ki nem? Mert ugye mindezekhez a tenyésztőknek semmi köze se volt, attól eltekintve, hogy mindig kiválasztották az egyre jobban úszó kutyákat.

De maradjunk a fognál... Ezt se akarta egy kutya-tenyésztő se:

[link]

A dupla fogsor szignifikáns terjedése új jellegű dolog a kis termetű kutyáknál. Sokan emiatt cápa-kutyáknak is nevezik őket.

Különösen a Yorkie-kra jellemző, hogy a "baba"-fogaik megmaradnak, sőt, erősödnek. Ez már annyira sűrű rendellenesség, hogy már-már a fajtára jellemző újdonságnak is tekinthető.

[link]

Amint látod, nem is egyformák a dupla szemfogak, mert az egyik jobban megragadásra szolgál, a másik inkább tépésre...

Kinek az okos meglátásait dicséri ez is?

#5: "Keresztény üldözés confirm!"

A csillagász szerint a Föld, Nap, Hold...stb... magától alakult ki. A geológus szerint a csodás barlangok is, meg a szépséges hegyikristályok is, az orvostudomány is elsősorban nem a sűrű keresztvetésben és az imában bízik, hanem a...

Ezek az emberek is keresztényüldözők? Akkor ki nem?

2023. szept. 26. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!