Gabona siklóról mit kell tudni?
Szeretnék egy kisseb termetű gabonasiklot de egyértelmüen elötte utánna nézek. És több helyen olvastam hasonló adatokat de azért megkérdezem itt is hogy mennyit esznek? mikor? Mit esznek, mi kell egy terráriumhoz, mekkora terrárium kell,hogy üritenek, milyen sürün kell öket takaritani,...
Ha lehet akkor valaki leirná hogy ö miket csinál(mindent amit tudnom kell).
1. Mit, mikor, mennyit esznek?
Az enyém olyan 60-70 cm és 10 hónapos. 3 szopós egeret eszik meg hetente és szépen fejlődik tőle.
Mikor megvettem 1 hónapos volt és 25-30 cm. Akkor 1-2 db napos egeret evett.
Úgyvélem felnőttként kb. 2-3 éves korában 2 felnőtt egeret fog 10 naponta megenni.
2. Mi kell egy terráriumba?
Az enyém egy 60×30×30 cm-es terráriumba van, de inkább egy 70×35×35 cm-eset javaslok vagy egy 80×40×40 cm-es terkót.
Fűtőlap, melegítő lámpa (ezeket ilyen melegbe nem használom), egy itató tál, egy búvóhely és műnövény, illetve 3D hátteres a terrárium és imád a párkányokon vagy párkányok alatt pihenni.
Talajnak pedig kókuszrostot használok.
3. Milyen sűrűn kell őket takarítani?
Én minden héten kiveszem a kakit, pisit és felkeverem a talajt.
Amikor megvettem én minden hónapban takarítottam, de szerintem felesleges így mostmár 3 havonta takarítom csak ki, az itatót pedig 1-2 hetente kimosom.
Ecetes vízzel takarítom.
Naponta 1× bepárásítom a műnövényt, heti 1-2× a talajt meg mindent a terráriumba.
Engem amikor elkezdtem kígyót tartani az etetés lepett meg legjobban. 2 opció van, élő vagy fagyasztott egér/patkány.
Az élő hátránya az, hogy mindig frissen kell megvenni, könnyen kirágja magát a dobozból hazaúton, büdi, és ami a legrosszabb, megharaphatja vagy megkarmolhatja a kígyót. Ha a kígyó valamiért nem eszi meg egyből (van, hogy a vedlés miatt 1-2 hétig nem eszik) nem szabad benthagyni nála a prédát, mert komoly sérüléseket tud okozni az alvó kígyónak, sőt akár meg is ölheti. Előnye az, hogy látványos ahogy levadássza a kígyó.
A fagyasztott előnye az, hogy előre többet is megvehetsz, és veszélytelen a kígyóra nézve, ha nincs kedve enni akkor csak kidobod. Hátránya az, hogy halott egerek lesznek a fagyasztódban, fogyasztás előtt ki kell olvasztani (én meleg vízbe áztattam, aztán megszárítottam), majd még amíg meleg egy hosszú csipesszel bábozni kell, amíg rá nem kap a kígyó, ekkor viszont ritkán előfordulhat, hogy a csipesznek vagy az ember kezének ugrik neki. Tanulj a hibámból, és soha ne mikróban melegítsd az egeret, mert felrobbanhat, és nem könnyű utána kitakarítani.
Üríteni egy étkezés után egyszer szoktak általában egy nagy darabot, úgyhogy ahogy az első válaszoló is írta a takarításuk nagyon egyszerű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!