Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Találtunk ma a kertben 3...

Találtunk ma a kertben 3 gőtét. Szerintem Dunai tarajos gőték. Hogyan és hol teleltessem át őket?

Figyelt kérdés
Sajnos egy olyan téglarakás alatt akartak áttelelni, amit el kellett pakolni. Bevigyem őket a garázsba? Van egy 30 literes akvárium üresen. Ideiglenesen kis gödröt ástam nekik, tettem bele szalmát, rá a gőtéket, megint szalmát és egy nagyon vékony réteg homokot. Ráborítottam egy vödröt, hogy a kutyák ne kaparják ki. Kibírják így tavaszig? Van valami ötletetek, hogy mit csináljak velük?
2010. okt. 10. 18:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem jó lesz az akvárium:)))
2010. okt. 10. 19:20
 2/10 A kérdező kommentje:
Az akváriumba mit tegyek? Homokot? Vizet? Szalmát? Egy üvegezett teraszon tartanám őket, ahol télen is 10-12 fok van. Enni szoktak ilyenkor?
2010. okt. 10. 19:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát szerintem egyszerűbb lenne megkérdezned egy szakembert, pl egy állatorvost.
2010. okt. 10. 20:53
 4/10 anonim ***** válasza:

A gőte az fél évig is kibírja kaja nélkül, de vegyél neki egy kis adag szunyoglárvát, vagy tubifexet, aztán kis csipesszel tedd a szája elé. Ha kell neki megeszi, ha nem nem. Kitudja mikor evett utoljára :) Vékonyak egyébként?

Az akváriumot meg csináld úgy, félig töltsd vízzel, alulra egy kis mosott sódert vagy valami kavicsot, és bele egy nagy követ hogy ki tudjon mászni a vízből ha akar. De vigyázz, mert akvárium üvegén is kimászik, úgyhogy fedd le valami ráccsal, vagy egy kilukasztott kartonlappal (azért ne fulladjanak meg).

És ne mészkövet rakj bele, hanem olyat, amiből nem oldódik ki semmi. Ha nincs ilyen köved, vegyél díszhal boltban, szoktak árulni.

Szerintem olyan helyre rakd, ahol biztos nem fog megfagyni a víz. A garázs az pl tök jó lenne nekik.

2010. okt. 11. 18:22
 5/10 anonim ***** válasza:
szóval akvaterráriumot csinálj neki, félig víz, félig száraz. Vagy lehet ilyen hungarocell lapból is szigetet csinálni, arra is kimászhat és tutajozhat a vizen.
2010. okt. 11. 18:24
 6/10 anonim ***** válasza:

pl haveroméknál ezek a víz aknában laktak, szóval a kertbe volt egy nagy luk, amibe volt a víz elzáró csap, és ezek ott laktak bent. Ott mindig volt egy kevés víz, de mondjk az jó volt nekik, mert nagyjából friss víz volt nekik mindig bent :)

De ha te fél évig állni hagyod a vizet, az beposhad. Szerintem az akváriumban úgy két hetente cserélni kéne a vizet.

2010. okt. 11. 18:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem tűntek vékonynak, de nagyon le voltak lassulva. Holnap beköltöztetem őket.
2010. okt. 11. 21:28
 8/10 Tihanyi Fruzsina ***** válasza:

Mi is találtunk nemrég egy tarajos gőtét a kertben. Utánaérdeklődtünk, hogy meglehet-e tartani és nem, ugyanis védett. Szóval ne tartsátok meg szerintem vagy ahogy érzitek.xD

Fruzsi

2010. okt. 19. 14:55
 9/10 Tihanyi Fruzsina ***** válasza:

ja és még annyit írnék, hogy ne nagyon fogdosd ha megtartod, mert a bőre méreganyagot tartalmaz, de ha megfogod, akkor rögötön moss kezet utána!

Fruzsina

2010. okt. 19. 17:58
 10/10 A kérdező kommentje:

Éppen ma mentem be egy kisállat kereskedésbe és ott is mondta a tulajdonos, hogy védett állat, úgyhogy kivittem a kertbe és elengedtem. Azt mondta, eddig is áttelelt valahol, nem lesz baja. Ma megint láttam egyet a járda mellett. Szerintem rengeteg van a kertünkben.

Köszönöm a válaszokat.

2010. okt. 19. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!