Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Miért hártyásodik be az...

Miért hártyásodik be az ékszerteknős vize? Lehet a vízmelegítőtől van?

Figyelt kérdés
Anyukám mindig rendesen kitakarítja a teknős terráriumát, mégis pár nap múlva tiszta hártya a víz, hogyan lehetne ezt megszüntetni?
2008. dec. 29. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:
nekem is van ékszertekim 2 éve :) én úgy vettem észre,hogy akkor hártyázódik be a vize,ha túl sok kaját kap,amit nem eszik meg,és az el kezd bomlani.szóval én napi 3-4 x etetem,mindig egy picit adok.azóta nem hártyásodik a víz,és hetekig szép tiszta marad.
2008. dec. 29. 16:28
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

Akkor hártyásodik be a víz,ha a kajamaradék elkezd bomlani.Ezért kellegy külön edényben etetni a tekit,amibe MINDENKÉPP kell víz!

Az első hozzászólónak:2 éves teknőst KÉTNAPONTA (!!!!!!!!!!!!) kell etetni,akkor is egyszer egy normális adagot,nem naponta 3x-4x!El sem tudom képzelni,hogy naponta 3-4 alkalommal kiolvasztod a kis halakat,és azt adod neki!Remélem nem ilyen szárított vackokkal tömitek őket!Ha igen,akkor gyorsan térjetek át a fagyasztott kishalra,vagy legalább a liofilizált halra,vörösszúnyoglárvára meg ilyenekre!!!!!

2008. dec. 30. 17:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Apukám nagy horgász, úgyhogy a hűtőben mindig van fagyasztott kishal, abból adunk a tekinek is. :-)
2008. dec. 31. 01:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet kapni teknős víziklórt vagy halvíziklórt.Abból 4-5 cseppet csöpöktetsz a vizébe akkor 1-2 hónapig se kell kitakarítani és az a lényeg hogy ne rakd oda a vízmelegítőt mert akkor felforr a víze és attól kell mindig takarítani.
2008. dec. 31. 12:28
 5/7 anonim ***** válasza:
2-ik válaszoló.első vagyok.kérlek ne oktass ki..tudom mi a teendő teknőc ügyben,és ismerem az igényeit.neki ennyi kell,ennyit kap.barátnőmnek két teknőse van már régebb óta mint nekem,tőle okultam,köszi..
2008. dec. 31. 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló:nem kioktatni akarlak,hanem segíteni.Lehet,hogy te úgy látod,hogy egészséges,de valójában egyáltalán nem az.A teknősök képesek minden látható jel nélkül szenvedni,majd egyszercsak minden ok,előjel nélkül elpusztulni.A te állatod,úgy tartod,ahogy akarod,de ennek meglesz a hátulütője!!!!!!
2009. jan. 1. 14:17
 7/7 anonim ***** válasza:
a vizben bomló-rothadó kajamaradéktól. kevesebbet és ritkábban adj neki. kisérletezd ki mennyi az elég neki. heti 1 napot simán kihagyhatsz mindenképp.
2010. jún. 14. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!