Mennyi egy triceratops élettartama?
Nem találtam megbízható forrást erről. Amik meg hitelesek azok meg azt írják még nem tudják pontosan és nem is részletezik ezt.
Mennyi a triceratops legvalószínűbb élettartama? A T. rex-nek 30 év gondolom neki se sokkal több.
A csontokon lathato novekedesi vonalak szerint a nagy testu novenyevok joval tovabb eltek, mint a ragadozo dinoszauruszok. A legnagyobb fajok, pl. Diplodocusok es Brachiosaurusok, olykor 70-80 evig is:
A T-rex 20-30 eves eletkora az atlagosnal rovidebbnek szamitott, mivel a szinten ragadozo, nagy termetu Allosaurus 50-60 evig is elelt:
Igy a Triceratops eletkora valoszinuleg 50-70 ev kozott lehetett, mivel novenyevo volt, de megsem akkora, mint a Diplodocus.
Nem találtam megbízható forrást erről.
A gyakori mióta az?
Amik meg hitelesek azok meg azt írják még nem tudják pontosan és nem is részletezik ezt.
Vajon miért...? Nem is értem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!