Tarthatok e pastel pitont ha már van kutyám, papagájom, rágcsálóim?
Természetessen nem egy helységben hondoltam.
De nem lenne frusztrált ha más állatok jelenlétét - szagát érzné? Mert nekik ugye eléggé kifinomult!
Vagy harapna meg nagyobb valószínűséggel?
Bár kezet mosnák mielőtt magamhoz venném de ugye a szagok álltalánosságban rajtam is mindenütt ott lehetnek.
Húha!
Első válaszolónak köszönöm szépen a konkrét válaszát!
És továbbá kár, hogy a kérdést utólag már nem lehet átszerkeszteni arra "Szerintetek mi számít már kényszeres kézmosásnak?"
:D :)
Jesszusom, mi van itt.. 🤨
Préda állatot és ragadozót nem ajánlott együtt tartani. Jelen esetben úgy se, ha más helységben vannak. A préda szagot nem fogod tudni teljesen eltűntetni magadról (nem csak a kezeden érezhezhető, a ruhádon is, sőt egy kifinomult szaglású állat a levegőben is érzi), így a piton kiszagolja és támadni fog. A saját érdekedben vesd el az ötletet.
"Ha nem konkrétan fogdossa a rágcsálót és úgy megy oda, akkor nem lesz gond."
A kérdező nem eleségállatot tenyészt, amihez nem nyúl hozzá, hanem nyilván kézbeveszi a rágcsálókat. A piton érezni fogja a levegőből is, hogy préda van a közelben, nem kell ahhoz a kérdezőnek ott lennie. Van, amit nem érdemes megkockáztatni. Az ösztönt nem lehet semmibe venni és nem lehet annyit mondani, hogy "nem lesz gond", mert simán lehet gond. Attól, hogy megfontoltabb, még ugyanúgy benne van a ragadozó ösztön és ha bekattan a szagtól, akkor harapni fog.
18. Az eleségállatot tenyésztők is kézbe veszik az állataikat.
A kígyónak nem az az ösztöne, hogy mindenre rátámadjon, aminek kicsit is olyan szaga van, mint a prédának, az energiapocsékolás lenne, evilúciös hátrány. Nem túl okosak, de ennyire azért nem buták. Az emberszagot is felismerik. Másrészt meg úgy beszélsz, mintha egy kockás pitonról beszélnénk. Egy királypiton akkor sem tudna bántani, ha akarna.
De nem csak következtetgetek. Dolgoztam kisállat kereskedésben, ahol mindent fogdostunk, de egyszer sem próbált megkapni egyik kígyó sem, amikor hozzányúltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!