Mièrt félnek sokan a kígyóktól?
Gyerekkoromban felhívtam valakit telefonon. Felvette, és így szólt bele: "- Hüllő!?"
Úgy megijedtem, hogy azóta félek a kígyóktól.
+Sokan nem is az, hogy félnek tőlük, csak undorodnak.
Én a rovarokkal vagyok így, nem vagyok képes egy szúnyogot se lecsapni (nyilván cipővel igen, megérdemli a kis vérszívó)
Ha egy poloskát kell leszedni a függönyről és zsepivel nyúlok érte, képes vagyok magas vagy távolugrási világrekordot dönteni, belmagasságtól függően, ha a kis szemét gyorsabb mint én, és megmozdul. De nem azért, mert félek tőlük, hanem rendkívül undorítónak találom őket. Szerintem a hüllőknél is gyakran előfordul ilyesmi
Hat, ha nem félsz nem félsz. Örülünk neki nagyon.
Es vajon egy laikus , úgy értem nem kígyó mániás mégis honnan tudná megkulonboztetni a kígyókat? Honnan tudná, melyik veszélyes és melyik nem?
Ugyan úgy, ahogy sokan a pókoktól félnek, a csípésük a mérgük miatt.
Vagy a cápától, nagymacskáktól stb...
En egyiket sem ölném meg csak és kizárólag önvédelemből, de el kell fogadni, amit nagyon sokan hajlamosak elfelejteni: mi is benne vagyunk a táplálékláncban. Plusz az állatok is védekeznek.
Nem rettegni kell, hanem kellő tisztelettel békén hagyni és kitérni az útjából ha lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!