Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mennyire értelmesek a teknősőK?

Mennyire értelmesek a teknősőK?

Figyelt kérdés
Melyik a legokosabb otthontartható teknős?? És olyesmi mint egy "kutya" hogy megismeri a gazdáját és ragazkodik hozzád vagy csak diszálat és le se sz@r.
2010. szept. 8. 22:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Nincs teknősöm, nem is volt, de szerintem ha arra vágysz, hogy legyen köztetek valami "kapcsolat", akkor ezek az állatok kilőve: pók, teknős, hal, skorpió, kígyó... Szerintem inkább szerezz be egy vadászgörényt, tanítható, okos állat, vagy egy kutyát, macskát, hörcsögöt, mert szerintem egy teknős csak dísznek jó és csak van mint egy nagy 4 lábú kő.
2010. szept. 8. 22:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát ez nem teljesen igaz. Az én ékszerteknősöm 20 éves, szabadon mászkál a házban, mindent megnéz magának, keresi az emberek társaságát, általában ott van, ahol mi (vagy ahol süt a nap:) ). Persze úgy konkrétan megismerni valóban nem fog, nem lehet simogatni, de etetheted kézből, egész jópofa.
2010. szept. 10. 20:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem is van teknősöm. Normális esetben tényleg úgy viselkednek, ahogy a Kedves Első Válaszoló mondta, de egy kis idő után, ahogy egymáshoz szoktatok, úgy érzed majd, mintha a barátod lenne. Az én teknősöm, ha kiviszem a szabadba, mindig odamászik hozzám, ha éhes, akkor belemászik az etető táljába, és rám néz a kis vágyakozó, pici, fekete szemeivel, és ha szomorú vagyok-és sírok mindig felvidít a sajnálkozó tekintetével. Az én teknősömet Ernőnek hívják, annak ellenére, hogy nőstény, és amikor kimondom a nevét, azonnal rámnéz. És, hogy a kérdésedre válaszoljak: az a legokosabb otthontartható teknős az az, akihez a legközelebb állsz, és viszont is így működik. Ha 'összebarátkoztok', rájössz, hogy nem fog lesz@rni...én a görögteknőst ajánlanám, mert nekem is az van, és a gondozása is nagyon egyszerű, de neked kell igazán eldöntened, hogy melyik faj áll hozzád a legközelebb.
2011. júl. 2. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!