Ha az erdőben befogok pár kis gyíkocskát, azt mivel tudom otthon etetni?
Figyelt kérdés
Tanácsok erdei-gyík tartásához?2010. szept. 3. 13:25
11/21 anonim válasza:
Ahogy előttem is írták: engedd szabadon, fokozottan védett állat, nem tarthatod otthon. Ha netán elpuszulnak, és valaki jelentené, baromi nagy büntetést szabhatnak ki.
12/21 anonim válasza:
Állatkereskedésben lehet venni gekkót (több faj is van), azokat már tenyésztésből szerzik be. Egyébként nagyon aranyosak, másznak a falon is, már ha ki tudnak szabadulni.
13/21 anonim válasza:
Fogj be inkabb egy embert, valami hajlektalant, es tartsd a pinceben.
14/21 anonim válasza:
Jó, ne harapjátok már le a fejét, mégha igazatok is van. Neked pedig azt tanácsolom, hogy jobban jársz ha nem fogsz gyíkot ;)
15/21 anonim válasza:
A kertünkben mi is fogtunk régebben a tesómmal gyíkokat.Fogsz pár legyet ha oda rakod a szája elé megeszi.De ha nem akarod kinyírni 1 hétnél tovább ne tartsd meg!
16/21 anonim válasza:
Valóban védett állat, de én még nem hallottam olyan esetről, hogy valaki befogott egy gyíkot, ami elpusztult, ezt valaki jelentette és kommandósok törték rá az illetőre az ajtót. Rendőrautók jöttek szirénázva, átkutatták az egész házat és fölásták az egész kertet a gyík tetemét keresve. Az illetőt meg bilincsben, alsógatyában vitték volna be, hogy lesitteljék.
Fura és kicsit vicces történet lenne és nem túl életszerű.
17/21 anonim válasza:
20:33: Az állatokat nem azért tesszük védetté, hogy utána szabadon gyilkolászhassuk őket. Bocs, tudom, hogy nagyon sarkítottam, de tényleg nem hiába védettek a gyíkok.
18/21 anonim válasza:
Itt rohangálnak a kertben, még a falon is, van fali gyík és fürge gyík, kicsi lányom nézi őket, már le is fotóztunk, amikor napoztak. Gyűjtsél így, ismerkedj a természettel, fotózzál! Ezzel nem okozol kárt, a kép megmarad, akárhányszor megnézheted.
19/21 anonim válasza:
légyel,erdei bogarakal,pokokal lehet etetni(majdnem minden bogarat meg esz)viszont az lenne a legjobb ha elengednéd szegényt.
20/21 anonim válasza:
magyarországon minden hüllö és kétéltű védet!te hol lax?mert ha nem magyarországon akkor férgekkel és erdei bogarakal pl:hernyo,lárvák stb...kisseb csigák stb...jah meg szunyog,légy,és kisebb-nagyobb bogarakkal.jah meg a leg nagyobb akváriumot vegyél neki meg rendezd be pl:a youtube.com on be írod hogy terárium berendezése és ki adja a berendezéseket egy trobát meg ér szerintem de ha magyarországi vagy akkor engedd el mondjuk igy is jobb lenne ha szabadon élne :) mégha nem is magyarországon élsz is .sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!