Van egy két kérdésem a gekkókkal kapcsolatban, mielőtt beszereznék egy leopárdgekkót. Szakértők?
-Mindenek előtt egy elég hülye kérdés a terráriummal kapcsolatban. Azt olvastam, hogy 60x30x30-as terkó kell nekik. Hogyan vannak sorrendben az adott méretek? (szélesség, hossz, magasság) Tudom, lehet eléggé idiótának tűnhetek, de nem tudom... Kérlek ne tessék hülyézni! :(
-Elég nekik az 50x30x30-as terra, vagy mindenképp kell rá még az a 10 centi?
-A vedléssel milyen gyakoriak a problémák? Hallottam hogy ilyesmik is előfordulhatnak...
-Valaki tud megbízható tenyésztőt Pest megyében, vagy annak környékén?
-Honnan érdemes beszerezni a kellékeket? Állatkereskedében? Szakértőktől, vagy inkább ilyesmi oldalakon, mint a Marketplace, a Jófogás, vagy az Árukereső? Most a szempontok az ár, és a minődég. Azt hallotam hogy a gekkosziget.hu nem biztonságos, de rendelni nem is szeretnék, mert aztán kitudja hogy milyen állapotban kapom meg a csomagomat... Valaki Pest megyében, Törökbálinthoz közel tud hasonló helyet, ahová mi is elmehetünk az állatkáért?
-Milyen nemű egyedet érdemes venni? Vannak hátrányok?
-Hány hónapos egyedet érdemes venni? Szeretném minél hamarabb elkezdeni vele a bizalom kialakítását, lehetőleg kis gekkót szeretnék. Szeretnék kérni előnyöket és hátrányokat!
-Milyen fajtájú-márkájú vitamint ajánlotok? És milyen kell neki? (pl D vitamin, Kalcium, stb...)
-Kell őket időnként mosdatni, vagy be kell helyezni nekik egy kis edényt, és majd ők megoldják? Ez szükséges? Ha kell, milyen gyakran fürdessük?
-Mennyi idős kortól megállapítható a nemük?
-Orvosi költsögekre mennyi pénzt kell félretenni? Milyen gyakoriak a komolyabb, kezelésért borsos árakat követelő megbetegedések? Lehet komoly problémájuk ami esetleg műtétet igényel? Elegendő az, ha orvosi költségekre félreteszek 20-25.000 Ft-ot? Ha nem, mennyibe kerülnek ezek kb?
-Felszerelésből melyik a jobb választás? Ha szettet veszünk, vagy ha egyesével vásároljuk meg a különböző dolgokat?
-Milyen talajzatot vegyek, melyik a megfelelőbb a gekkó számára? (pl. hüllőszőnyeg, kalciumos homok, mészkő gritt, csempe, virágföld, nagyobb kövek, stb...)
-Mennyire fontos nála a változatos étrend? Tücskön, lisztkukacon, selyemhernyón és csótányon kívül etethetjük valamivel, vagy ezekkel meg is elégszik? Azt tudom, hogy nasiként lehet adni neki viaszmoly-lárvát.
-Tanácstalan vagyok, mivel néhányan azt mondják, hogy társas lények, néhányan pedig azt, hogy egyedül is tökéletesen elvannak... Most akkor muszáj neki társ, vagy tarthatom egymagában is?
-Náluk mennyire fontos a páratartalom? Van erre valami eszköz ami segít ennek rendebentartásában?
-Milyen gyakran szükséges takarítani?
-Növényeket mennyire lehet túlzásba vinni nekik terrában? :)
Egyenlőre ennyi, remélem nem kérdeztem túl sokat, sajnálom a kisregényt, ha valami kérdésem akadna még, felteszem kommentekben, mindent köszi előre is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!