Van, aki találkozott Magyarországon az élőhelyükön keresztes, vagy rákosi viperával?
(Keresztes vipera élőhelye: Zempléni-hg., Tokaji-hg., Felső-Tisza vidéke, Zala és Somogy megye erdői
Rákosi vipera előfordulása: Duna-Tisza köze, Hanság)
Gyerekként Fejérben, nagyimnál találkoztam az egyikkel, de nem tudom, melyik volt.
Volt az egyik család udvarán egy ilyen nagy betonmedence, nem tudom, mi lehetett eredetileg, talán valami vízelvezető, a lényeg, betonnal bélelt lyuk a földben. Nem használták semmire, csak a felgyűlt avar, szemét, üres sitteszsákok voltak benne.
Mi csomót ugráltunk játszottunk ott, esős időben ott fogtuk a békát csigát, stb.
Ott lakott az említett vipera is, egyszer felzavartuk. A hátát láttam meg a szemét között.
Picit se féltünk, siklókat is fogtunk (én lány vagyok, de srácokkal voltunk - a nagyszüleink voltak nagy barátnők), meg amúgy is imádtam a kígyókat, szóval nem volt semmi para, csak úúú de szép úúú de nagy. Rohantunk elújságolni a nagyszülőknek. Ők picikét kiakadtak. :D Mi el lettünk onnan tiltva, aztán jött a kígyász elszállítani.
Utólag árulta el nagyim, hogy nem sikló volt, amit láttunk, és hogy mekkora szerencsénk volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!