Királypitont etethetek tengerimalaccal?
Jaj én fordítva értelmeztem, bocsánat! Hogy a tengerimalaccal akarsz királypitont etetni!
Szóval szerintem igen, etethetsz királypitont vele!😂
Nem javaslom a tengerimalac etetését, több okból.
Most tekintsünk el az érzelmi okoktól - ki ezt az állatot szereti, ki azt. Állatkísérletekben is használják őket, meg a cuki beagle kutyusokat is, én pl. ezt nem tartom helyénvalónak, ahogy azt se, ahogy a nagyüzemi hústermelésben az állatokkal bánnak.
Ettől eltekintve, a praktikus okok:
Egy kifejlett tengerimalac lényegesen nagyobb, nehezebb, mint egy kifejlett patkány... nekem van királypitonom, nem adnék egy amúgy is hízásra erősen hajlamos, a szabad természethez képest pedig erősen mozgáshiányos állatnak ekkora zsákmányállatot.
A tengerimalac sokkal zsírosabb, mint egy patkány, lásd az előző pontot.
Olvastam egy tanulmányt, ami pont ezt a kérdést vizsgálta, és arra jutottak, hogy a tengerimalac bőre jóval vastagabb, mint egy egéré vagy patkányé, ezért lényegesen nehezebben emészthető.
Mindezek miatt az etetését csak a kifejezetten nagy termetű óriáskígyóknak javasolják.
Megjegyzem, én csak elölt táplálékállattal etetek, és mindenkinek ezt javaslom, a kígyó és a zsákmányállat érdekében is.
Igen, de csak kicsikkel. Emésztés miatt jobb, ha 2-3 kicsit kap, mint 1 nagyot.
A 17.-nek abban igaza van, hogy jobb az elölt állat, mert úgy mindig lehet otthon mirelit kajája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!