Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Királypitont etethetek tengeri...

Királypitont etethetek tengerimalaccal?

Figyelt kérdés
2021. febr. 11. 12:22
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
86%
Szerintem meg tudná enni és amugy miért teszünk különbséget ugyanugy élőlény mint patkány, ja azért mert cuki
2021. febr. 11. 12:49
 12/25 A kérdező kommentje:
#9 a patkányokat is eszik valahol ahol meg nem eszik ott ölik mérgezik az egereket is és a patkányokat is mert nem szeretik őket, és rajtuk többet kísérleteznek mint a tengerimalacokon, nem a patkányokat és egereket kéne jobban sajnálni?
2021. febr. 11. 12:52
 13/25 anonim ***** válasza:
42%

Jaj én fordítva értelmeztem, bocsánat! Hogy a tengerimalaccal akarsz királypitont etetni!

Szóval szerintem igen, etethetsz királypitont vele!😂

2021. febr. 11. 12:54
 14/25 A kérdező kommentje:
A királypiton enné meg a tengerimalacot
2021. febr. 11. 12:57
 15/25 A kérdező kommentje:
Majom
2021. febr. 11. 12:57
 16/25 anonim ***** válasza:
94%

Nem javaslom a tengerimalac etetését, több okból.

Most tekintsünk el az érzelmi okoktól - ki ezt az állatot szereti, ki azt. Állatkísérletekben is használják őket, meg a cuki beagle kutyusokat is, én pl. ezt nem tartom helyénvalónak, ahogy azt se, ahogy a nagyüzemi hústermelésben az állatokkal bánnak.

Ettől eltekintve, a praktikus okok:

Egy kifejlett tengerimalac lényegesen nagyobb, nehezebb, mint egy kifejlett patkány... nekem van királypitonom, nem adnék egy amúgy is hízásra erősen hajlamos, a szabad természethez képest pedig erősen mozgáshiányos állatnak ekkora zsákmányállatot.

A tengerimalac sokkal zsírosabb, mint egy patkány, lásd az előző pontot.

Olvastam egy tanulmányt, ami pont ezt a kérdést vizsgálta, és arra jutottak, hogy a tengerimalac bőre jóval vastagabb, mint egy egéré vagy patkányé, ezért lényegesen nehezebben emészthető.

Mindezek miatt az etetését csak a kifejezetten nagy termetű óriáskígyóknak javasolják.

Megjegyzem, én csak elölt táplálékállattal etetek, és mindenkinek ezt javaslom, a kígyó és a zsákmányállat érdekében is.

2021. febr. 11. 12:59
 17/25 anonim ***** válasza:
93%

Igen, de csak kicsikkel. Emésztés miatt jobb, ha 2-3 kicsit kap, mint 1 nagyot.

A 17.-nek abban igaza van, hogy jobb az elölt állat, mert úgy mindig lehet otthon mirelit kajája.

2021. febr. 11. 13:08
 18/25 anonim ***** válasza:
89%
Figyelmen kívül hagyva a "jaj milyen aranyos a tengerimalac" gügyögést: én NEM adnám oda a kígyónak, mert a (felnőtt) mali nagy és éles fogai, bordái kiszúrhatják a kígyó bélrendszerét.
2021. febr. 11. 13:16
 19/25 A kérdező kommentje:
A végére végül tényleg annyira komoly válaszok jöttek mint vártam, köszönöm a válaszokat nektek, legfőképpen a két utolsót találtam hasznosnak, mégegyszer köszönöm hogy nem trollkodtatok
2021. febr. 11. 13:17
 20/25 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti kettőt*
2021. febr. 11. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!