A kigyóknak/siklóknak az élő vagy előre leölt rágcsálók a jobbak?
Fagyasztottban is?
Szerintem kizárt
A paraziták pete, és lárva alakban eléggé szívósak tudnak lenni. Egyes paraziták még kifejlett formában is bírják a huzamosabb fagypont alatti hőmérsékletet.
A kígyófélék ragadozók, a vadászösztönük élő táppal való stimulálása hozzájárul az állatok jólétéhez. A fagyasztott táp főképp az állattartó kényelmét szolgálja. Eltartható, nem kell külön tartani a táplálékállatot(ha nem azonnal adod a kígyónak), és nem látod, ahogy a kígyó megöli. Ha megbízható ellátótól veszed a táplálékállatot, akkor minimális az esélye, hogy parazitával fertőzött.
Nekem a királysikló tetszik nagyon, azt olvastam hogy elfogadja a leölt állatot és falánk jó étvágyú.
Érdekes pont azt olvastam hogy az állattartó élvezetét szolgálja csak az élővel etetés. Az egyetlen elfogadható indok élő állatra ha a kigyó semmiképpen sem fogadja el az előre leöltett. De máskülönben semmi értelme csak felesleges kockázat.
Megsérti,vagy parazitát betegséget add át neki stb.
Felelősen akarok állattartáshoz hozzáállni és mindent tudni akarok hogy mi a legjobb az állatnak mielőtt belevágok.
Utolsó miért fontos?
Egyébként nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!