Elég egy ékszerteknősnek egy 20 l-es akváium/terrárium?
Sziasztok! Gondolkoztam egy ékszerteknősön és van itthon egy 20 l-es akváriumom...elég az neki? Lehet nekik amúgy zöldséget, gyümölcsöt adni?
Előre is köszönöm ha valaki tud írni választ!
Nem elég, legalább 100 literes akvárium kell neki...
És ragadozó állat, nem eszik gyümölcsöt és zöldséget.
És kell neki lámpáztatás is.
Szerintem érdemes lenne részletesen utána olvasnod, hogy hogyan kell tartani.
Csak annyit kell beírni, hogy “ékszerteknős tartása”...
Szia. Nem nem elég, amikor még nagyon pici egy ideig el van benne (pár hét), de hamar ki fogja nőni. Ha akváriumot veszel, sziget mindenképp kell bele, vagy olyat vegyél, vagy te készíts.
Kis teknősöknek kell melegítő is bele, ha megnőnek már nem olyan fontos.
Továbbá sokkal nagyobb koszt tudnak csinálni mint a halak, úgyhogy az akváriumot is gyakran kell tisztítani.
Gyümölcsöt, zöldséget lehet nekik adni, akkorára kell kockázni hogy be tudják kapni, legalábbis én így szoktam. Viszont attól méggyorsabban koszosodik az akvárium. Kis korukban szárított rák, nagy korukban valamilyen granulátum ajánlott.
Én annyit tennék hozzá az előbbiekhez, hogy az elsődleges táplálékuk a hal. Legalább 50%-ban azt kapjon, azon túl változatosan, kiegészítés képpen kaphat mást (granulátumot, csigát, lisztikukacot, teknősöknek készült keveréket (kisállat boltban fagyasztva, kockákban árulnak, van benne pl. szúnyoglárva, kagyló, spenót stb.) szárított rákot, számukra megfelelő vízinövényt/salátafélét, zöldséget).
Gyümölcsöt (pl. banán, alma) csak ritkán, max. hetente mert magas a cukortartalma.
Zöldség-gyümölcsből savanyút ne (kiwi, citrom), azt se, ami csípős, keserű (pl. retek, hagyma) vagy amiben sok a keményítő (pl. burgonya).
Az is fontos, hogy a zöldséget, gyümölcsöt hámozd meg és magozd ki, mert azokat a teknőc nem tudja megemészteni, rosszat tesz a gyomrának is + a vízbe üríti, ahol azok a vizet szennyezik, a mag még ki is csírázhat.
A 100 literes akvárium a minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!