Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mik kellenek egy gekkóhoz?

Mik kellenek egy gekkóhoz?

Figyelt kérdés

Madagaszkári nappali gekkót szeretnék venni, és lenne pár kérdésem:

-Olvastam, hogy esznek lisztkukacot, ezek szerint megeszik a gilisztát is, vagy csak a lisztkukacot?

-Ha adok neki banános-mézes pépet akkor az helyettesíti a lekvárt? Valahol olvastam, hogy kell nekik lekvárt adni hetente 1x. Ez igaz?

-Naponta (pl. csótányban mérve) mennyit esznek?

-Mi történik, ha kényszer vedlik? Az fáj neki?

-Kb. mennyibe kerül egy fénycső? Azt tehetem a terráriumon belül is, vagy inkább kívülre? Az UV mellé kell egy melegítő lámba is vagy elég az egyik?

-Hogy működik a teleltetés? Hogyan kell csinálni?

-Lehet házilag csinálni keltetőt, vagy azt is venni kell? Kb. mennyi pénzbe kerül?

Először csak egy gekkót szeretnék, de nincs tapasztalatom e téren, szóval légyszíves minél többen írjatok :) Jól jönne 1-2 tipp.

2010. aug. 13. 18:55
 1/10 anonim válasza:
Egy gekkó legfontosabb feltételei két másik gekkó: egy gekkómama és egy gekkópapa.
2010. aug. 13. 19:01
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem egy madagaszkári nappaligekkó és egy viziagáma van együtt, de tök jól elvannak, puszilgatják is egymást :)

Repty glow 5.0 fénycső kell hozzá (5ezer Ft), mondjuk nálam 60centis van, de ennek nagyon lila a fénye, ezért kell mellé még egy olcsó akármilyen neon cső is, hogy kinézzen valahogy a terrárium :)

itt vannak az állataim :)

[link]

Aztán a terráriumba kell mondjuk bambusz keresztbe a lámpa alá 30centire, mert azon szeret napozni.

És csak olyan gekkót vegyél meg, ami tapad az üvegen, mert ha nem tapad, akkor beteg :)

Amúgy meg minden lámpát a terrárium tetejére kéne rakni, hogy ne égesse meg őt, és azt a Repty glow UV-sat pedig úgy, hogy legyen alatta üveg, mert különben xart sem ér.

Nekem rács van a terrárium tetején, és minden lámpót arra pakolok :)

Vegyél egy hőmérőt is, aztán ha nincs 28 fok, akkor még rakj még egy sima izzót is a rácsra, az befűti a terráriumot :)

A tücsköt szereti a legjobban, megeszi a liszkukacot is , a mézes banánt is és a gyümölcsjoghurtot is szereti.

Hát napi 3-4 tücsköt megeszik az enyém. A mézes banánt meg nagy csipesszel adom neki de nem sűrűn, de ha benyúlok csipesszel, már rohan oda, édesszájú :)

Lekvárt még sosem adtam, de lehet hogy megenné azt is.

Ha vedlik letépkedi magáról a bőrt és még nem panaszkodott, hogy fájna, vagy ilyesmi :)

Nem tudom hogy megeszi e a gilisztát, de mindenre rámozdul ami mozog :)

Kell még venni egy víz spriccelőt, és napi 2x be lehet spriccelni neki egy kis vizet, hogy magas legyen a páratartalom.

Vagy beraksz egy nagy tál vizet.

Ha megnézed a képeket, valamelyiken fürdik az agáma, hát ugyanabból a tálból szokott inni a gekkó is, de a gekkó nem fürdik, sőt menekül ha lespriccelem vízzel.

Az agáma meg odajön és élvezkedik.

Amúgy meg vehetsz előszőr csak 1db gekkót, aztán majd meglátod hogy akarsz e még valamit mellé.

Pl ha veszel mellé egy szakállas agámát, vagy egy vizi agámát, akkor azonos méretűek legyenek, nehogy kajának nézze egyik a másikat :)

2010. aug. 14. 00:42
 3/10 anonim ***** válasza:

"Repty glow UV-sat pedig úgy, hogy legyen alatta üveg, mert különben xart sem ér. "

bocsi, ezt jól elcsesztem.

Azt akartam írni, hogy NE!!!! LEGYEN alatta üveg :)

(Mert az üvegen nem megy át az Uv fény)

Ez a hüllős lámpa azért kel, hogy a B vitamint be tudja építeni a szerezetébe jól.

Enélkül vitaminhiányos lesz.

Jha és vegyél neki vitamin port is. Azt keverheted a joghurtba, a mézbe, a tücskökre is rászórhatod, lisztkukacra is rászórhatod, csak néha legyen vitaminja.

2010. aug. 14. 00:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Én azt csinálom egyébként, hogy veszek 20db tücsköt, beengedem a terráriumba, aztán berakok egy kis darab banánt, vagy akármilyen gyümölcsöt is, hogy a tücsik se haljanak éhen. És akkor ezzel így elvannak hüllőim pár napig. Aztán ha elfogyott a tücs, akkor elmegyek veszek 2 adag lisztkukacot, azt beszórom vitaminporral, és dobozostul berakom nekik hadd csipegessenek belőle.

Egyébként úgy egy hétig kibírnák kaja nélkül, de 3 nap után már baromi éhesek, és ha úgy meglátják a tücskös zacskót, már rohannak neki az üvegfalnak :)

Még egy jótanács hogy fél évesnél kisebb gekkót ne nagyon vegyél, mert ha azt elfelejted vitaminozni, akkor gáz van.

Esznek viaszmoly lárvát, meg ha kikel belőle a molylepke, azt is. De abból ne sokat, mert nagyon szeretik, és hajamosak rászokni, aztán nem eszik meg a tücsköt :)

2010. aug. 14. 01:00
 5/10 anonim ***** válasza:

A Mammut2-ben legfölül van egy ilyen bahia szerű bolt, ott lehet kapni bambusz botot, kb 600Ft egy 2 méteres szál.

Persze rakhatsz be faágat is, de a bambuszt jobban szereti a gekkó. A viziagáma meg a faágat szereti jobban.

2010. aug. 14. 01:05
 6/10 anonim ***** válasza:
A Kisteki állatkereskedésbe meg tudsz venni gekkót+Reptí glow lámpát+vitamin port. Ez olyan 21ezer körül lesz össz.
2010. aug. 14. 01:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyébként ha nincs a neonhoz foglalatod, akkor meg végülis tudsz venni repty glow lámpót sima betekerhetős villanykörte formájú égőben is, csak az kevesebb wattos. A villanykörte olyan 13-15wattos, a neon az meg 18-20wattos. Tehát jobb a neon, de elég a körte is.

Mindkettő 5ezer Ft.

2010. aug. 14. 01:13
 8/10 anonim ***** válasza:
A körtének viszont nincs ilyen ronda lilás fénye :) Az szép fehér fényű.
2010. aug. 14. 01:14
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkitől a segítséget :)
2010. aug. 17. 21:30
 10/10 A kérdező kommentje:

ha a terráriumba a következőket venném, az jó lenne?: JBL ReptilDay Halogen 50W

Halogen spotlámpa terráriumba

ExoTerra Sun Glo 150W

Terráriumi neodium napali izzó

2010. aug. 18. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!