Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Este kihúzhatom a vízmelegítőt...

PITYUUUUUUU kérdése:

Este kihúzhatom a vízmelegítőt és a szűrőt? Nem fog megfázni?

Figyelt kérdés
Veszek egy teknősbékát, már kinéztem a vízmelegítőt, szűrőt,stb...A vízmelegítő 50w automata.A kérdésem az lenne hogy este mikor lefekszem aludni akkor ki akarom húzni a vízmelegítőt és a szűrőt. Nem lesz semmi baja a teknősnek. Hagyam este is menni vagy nyugodtan kihuzhatom.Előre is köszönöm a válaszokat.

2020. szept. 17. 20:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Legyen csak bekapcsolva, ne az állaton akarj spórolni, vagy ne is vegyél akkor. A tiszta víz és a megfelelő hőmérséklet létszükséglete az állatnak.
2020. szept. 17. 23:07
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem akarok spórolni, csak kíváncsi voltam.
2020. szept. 18. 08:26
 13/15 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Egyiket se húzd ki. Ha a szűrőt órákra kihúzod akkor azzal kinyírod a nitrifikáló baktériumokat amit lebontanák a teknős végtermékét (feltéve ha nem azzal nyírod ki őket ,hogy csap alatt klóros vízben pucolod a szűrőt). Lebontó baktériumok nélkül csak magában keringeti a vizet, max a nagyobb dolgokat mechanikailag kiszűri de a víz ugyan úgy beposhad (tipp: ne a fő akváriumban etess hanem egy külön lavorban/ tálban/ edényben így a teknős abba piszkít majd).

A fűtőt meg felesleges kihúzni, ha automata akkor amúgy is csak addig van bekapcsolva míg felmelegíti a vizet a beálított fokra (hőmérővel teszteld mert rendszerint nem pontosak, csúszhatnak 1-3 fokot valamerre), de amúgy sincs hangja.

2020. szept. 18. 22:01
 14/15 anonim ***** válasza:
Én se szűrőt, se vízmelegítőt nem vettem a kicsiknek. Télen 20-21 fokos a lakás. Nappal ég nekik a sziget felett a melegítőlámpa, éjjel alszanak. Ha koszos lesz a víz, akkor kicserélem. Ha kell akkor két-háromnaponta (a nagyoknak is nyáron kétnaponta kell, megszoktam). Mivel a kicsik 5 hónap alatt az ötszörösére nőttek, erősek és egészségesek, szerintem jól érzik magukat.
2021. febr. 17. 14:34
 15/15 anonim ***** válasza:
14. Annyit legalább tisztázzunk, hogy a víz hőmérséklete NEM egyezik meg a szoba hőmérsékletével. Ha erre alkalmas hőmérőt teszel az akváriumba, erről magad is meggyőződhetsz.
2021. febr. 22. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!