A sárgafülű vagy vörösfülű ékszerteknős nő meg nagyobbra?
A legkisebb fajták a pézsma és az iszapteknős ezek kifejlett korban is csak 10-15 cm szélesek, több fajukat árulják nézz utána.
Az ékszerteknősök kb. egyforma nagyok 20-30 cm szélesek.
Mind a 2 egyforma, akár 30 centisre is megnőhet.
Vörösfülűt meg csak magánembertől tudsz venni, mert boltban árusítani tilos.
"Szeretnék egy teknőst,de mivel panelban élek így nem tudnám a kerti tóba kiengedni ha esetleg nagyobb lesz."
a hozzád hasonló ostoba eberek miatt van ennyi invazív faj hazánkban, amik fokozatosan kiszorítják, kiírtják az őshonos állatfajainkat.
Hobbiállatot szigorúan tilos kiengedni bárhová, legyen az akár kerti tó, mert onnan is könnyen átszökik természetes vízeinkbe, károsítva ezzel a környezetet. ha pedig kiderül, hogy tőled szökött vagy amint említetted, direkt engedten szabadon, komoly pénzbüntetést fogsz kapni.
Az ember a házikedvenceit egy életre választja, nem azért, ha nagy lesz/megunom, majd kiengedem a nagyvilágba.
Nem vagy felelős állattartó, rád még egy botsáskát se bíznék ilyen hozzáállással.
üdv. egy felelős állatartó.
Ilyen szem
4. Írtam,hogy nem tudnám mivel gondoltam,hogy ott is lehet tartani mivel ismerek embereket akik ott tartsák. De mivel írtam,hogy panelben élek így NINCS lehetőségem nem fogok. Kösz szépen a lehúzást,hogy egy mondatot nem tudsz értelmezni!
Mellesleg Erdélyben élek és itt nincs betiltva az árusítása a vörösfülűnek,úgy tudom.
Aki meg normálisan válaszolt a kérdésre,köszönöm!
A vörösfülű ékszerteknés pár centivel nagyobbra nő, de lényegtelen a különbség, mert a sárgafülű is megnőhet kb. 30-35 centisre, és belülük is lehet agresszív, követelőző, harapós, nagyon erős és marok nagyságú "szikla".
Bármilyen teknősről is legyen szó, csak akkor érdemes vállalni, ha vállalod ennek a lehetőségét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!