Mivel etessem a gőtéket?
Figyelt kérdés
Házunk mögötti erdőben találtam egy kiszáradó kis pocsolyában 2 db kis gőtét.
Mivel kiszáradt volna a pocsolya és valószínűleg nem élték volna túl haza hoztam őket és akváriumban élnek azóta is (közel 2 hónapja már). Szépen növekednek, mivel az udvaron vannak az eleséggel nincs probléma. Viszont jön lassan a tél és nem lesz annyi élelem mint eddig. Mivel tudom majd etetni őket? Hol tudom beszerezni a szükséges dolgokat ami kellhet majd később?
Szívemhez nőttek már és nem szeretném szabadon engedni őket ha nem muszáj. Köszönöm a válaszokat.
2020. aug. 21. 15:44
1/11 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy védett állatok mielőtt valaki kioktatna. Szerintem a kérdésemből is látszik, hogy segíteni akarok nem ártani nekik :)
2020. aug. 21. 15:55
3/11 anonim válasza:
Szerintem léggyel szárított eleségen elvannak pici bogarak férgek hat legegyszerűbb kisállatkereskedésben megvenni ezeket ott meg az eladó útba is igazit hogy mi jó nekik mit kell venni stb
4/11 anonim válasza:
Esetleg szárított pici kis halakkal tudod táplálni őket :)
5/11 anonim válasza:
Fagyasztott szúnyoglárva. Haleleség boltban kapni, és az akváriumi célra árult tűzgőték is azt eszik.
6/11 Tevenyereggyarto válasza:
Akvarisztikai üzletben vegyél élő vagy fagyasztott eleséget. Sokmindent megesznek a természetben is. Viszont ezek amúgy téli álomba merülnének de szobahőmérsékleten ez nem fog nekik sikerülni, max bágyattabbak, kedvtelenek, étvágytalanok lesznek egy ideig. Ez bezavarhat a bioritmusukba, a legjobb lenne szabadon engedni őket. Ha érdekel az ilyesmi akkor tarts olyan kétéltűt amit szabad is, pl: tűzhasú gőte, axolotl, törpe karmosbéka stb.
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, ha nem boldogulok velük természetesen elengedem őket!
2020. aug. 21. 17:05
8/11 anonim válasza:
Mire észrevennéd hogy gond van velük, már valószínűleg késő lesz.
9/11 Tevenyereggyarto válasza:
Szerintem még most engedd el őket. Ha már beálltak a tartós hideg idők akkor lehet nem lesz idejük rendesen felkészülni a télre. Jól tetted ,hogy megmentetted őket, de ennél többet nem kellene foglalkozni velük, vidd el valami biztosabb vízlelő helyre.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, visszavittem őket :) úgy érzem már csak ártottam volna nekik.
2020. aug. 24. 19:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!