Az 1 éves pézsmateknősöm 1-2 napja nem eszik. Mi baja lehet?
Ékszerteknősöm van. Ha hűvösebb idő van, előfordul, hogy nem eszik, de ez nyáron szerintem a legtöbb teknősnél nagyon ritkán fordul elő.
Szerintem a legbiztosabb az, ha orvoshoz viszed, mert ha féloldalasan úsznak, az tüdőgyulladás jele is lehet. Állatorvos adhat rá injekciót, ha tényleg ez a helyzet.
Nem tudom, egy pézsmateknősnek milyen hőmérséklet ideális.
(ékszerteknősöm van és tetőtérben lakom, eszerint írom) nyáron szerintem többnyire nincs szükség vízmelegítőre, de ha az állat megszokott egy bizonyos hőfokot, és az lecsökkent, akkor elképzelhető, hogy erre reagál a szervezete.
Ami veszélyesebb, az a víz és a levegő hőmérsékletkülönbsége és a huzat (nyitott ablak, légkondi, ventilátor). Attól kap tüdőgyulladást. Ha féloldalasan úszik, sípolva veszi a levegőt, elesett, nem eszik, súlyosabb esetben bedagad a szeme, szörcsög a víz az orrán keresztül vagy kényszeresen nyitogatja a száját - kapkod a levegőért, azonnal irány az állatorvos. Az első két tünet bőven elég hozzá. Igazából a féloldalas úszás is elég, ha emellett nem eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!