Tudom ,hogy védett állta, nemrég találtuk, nagyon pici még, és elég puha a páncélja - először azt hittük azért mert nől, eleinte csak a széle volt puha, de mintha egyre puhább lenne, egyre nagyobb területen - így nem akarom elengedni, de állatorvoshoz nem merem vinni, hisz védett, még a végén nekem kellene büntetést fizetnem, mert segíteni akarok... Szóval tudna valaki ötletet adni mi lehet a baja, ha van egyáltalán? Vagy engedjem így el? Esetleg valami táplálék ami megerősíti?
2010. aug. 4. 09:26
1/9 anonim válasza:
D vitamin hiánya van, ha nem viszed azonnal orvoshoz, el fog pusztulni. Nem hiszem, hogy megbüntetnének ezért. De állatkertbe is beveszik szerintem, ha elmondod mi van.
Azonnal D vitamin injekció kell neki. Vitaminos táplálék ilyenkor már nem elég.
Gyorsan doki!
2010. aug. 4. 09:29
2/9 anonim válasza:
Valószínű kalciumhiány, nyugodtan vidd el orvoshoz, örülni fog, hogy segíthet egy védett fajon. Nekem is volt egy 7évig (én is pici korában kaptam).Kap egy szurit és jobban lesz.
2010. aug. 4. 09:30
3/9 A kérdező kommentje:
Csak az az érdekes, hogy a természetben így találtuk vagyis nem a azért lett ilyen, mert befogtuk - alig pár napja van nálunk, Arra is gondoltam, hogy valami más baja lehet, éshát ha nem találom meg akkor elpusztul - természetes kiválasztódás? vagy ez butaság?
2010. aug. 4. 09:32
4/9 anonim válasza:
Sajnos olyannyira beleavatkoztunk a természet rendjébe, hogyha rá bíznánk a dolgokat nem egy faj pusztulna ki. Vidd el inkább állatorvoshoz, a sérült vadakat is beszokták vinni, hogy meggyógyítsák őket.
Az előző voltam
2010. aug. 4. 09:49
5/9 A kérdező kommentje:
Igyekszem mielőbb eljutni akkor vele a dokihoz, de azért még 1 hetet kibír, ha előbb nem tudom elvinni? 12 órában dolgozom, és az állítorvos sem naponta rendel nálunk... de most nagyon beleültettétek a bogarat a fülemben, nem akarom ,hogy elpusztuljon, legszívesebben most indulnék vele, dehát este 7 ig melózom :(
2010. aug. 4. 09:55
6/9 anonim válasza:
Még nagyon pici állat,gyenge a szervezete, nem biztos,hogy kibír egy hetet :S
2010. aug. 4. 10:05
7/9 A kérdező kommentje:
Igyekszem a hétel eljutni vele orvoshoz, végülis így legalább kapott egy esélyt, mert ha nem találjuk meg, szinte biztos a pusztulása :(
2010. aug. 4. 10:13
8/9 anonim válasza:
Ha sokáig tart,mire eljutsz vele állatorvoshoz,akkor te is segíthetsz rajta!Adj neki fagyasztott apróhalat(kisállat-kereskedésből lehet beszerezni),mert abban minden megvan,amire a teknősöknek szükségük van,emellett vegyél(szintén kisállat-kereskedésben)teknősöknek gyártott vitamincseppeket,kalciumtömböt.De amint tudod,vidd el állatorvoshoz!
Jobbulást neki:)
2010. aug. 4. 11:58
9/9 A kérdező kommentje:
Hát voltunk állatorvosnál, a legmeglepőbb, hogy először közölte, nem is mocsári teknős, hanem ékszerteknős, majd elbizonytalanodott, hogy talán mégis mocsári...? Mivel nagyon pici ( úgy 4-5cm) , nem kaphat szurit, így vettem calciumtömböt, vitamincseppet ( A E D ) , igyekszem többet napoztatni, és nagyon remélem, hogy javul!
Jaaa, bevittem a kisálltakereskedésbe is, és ott sem tudták biztosan megmondani, milyen teki is - lehet valami kis keveréket talált unokaöcsim :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!