Létezik olyan kigyó amely halakat eszik egér helyett és viszonylag könnyen tartható?
Aha mondjuk egeret veszel neki, honnét tudod hogy nem e fertőzött vmivel amit átadhat a kigyónak parazitát stb?
Illetve nem sértheti meg a kigyót? Én úgy tudom egér tud védekezni, rosszul kap rá és komoly sérüléseket is okozhat kigyónak.
Ha fagyasztott akkor biztos nem marad életben semmi parazita illetve veszélytelen kigyóra már.
Érdekes interneten mindenhol az van hogy élö rosszabb mint a fagyasztott a kigyónak.
Linkelnéd ahol az van hogy a kigyók fogságban csak és kizárólag élö állatot fogadnak el fogságban illetve elpusztulnak ha nem vadászhatnak?
Hüllőtartó itt. A másik válaszoló kicsit el van rugaszkodva a földtől. A kígyók esznek kiolvasztott egeret is. Mitöbb, a hüllőhobbiban a kígyók nagy részét ilyen "fagyival" etetik. Szag alapján vadászik a kígyó, úgyhogy megeszi általában ezt is. Leginkább csak azoknak adnak élőt, akik nem eszik meg a fagyasztottat, vagy pedig néha "rekreációs" céllal.
Habár kicsi rá az esély, de az élő patkány valóban kárt tehet a kígyóban a karmaival és a fogaival. Vannak, akik ezért nem kockáztatnak. Hallottam olyanról is, hogy a kígyó nem ette meg a patkányt, a patkány meg később megrágcsálta. Nyilván ezek az extrémek, de ilyen is van. Az esetek többségében a fagyival való etetésnek az az oka, hogy így praktikusabb, egyszerűbb. Megveszel egy csonagot, és ha kell, kiolvasztasz egyet.
Az "egérszagot" pedig szerintem meg kevered a hússzaggal/vérszaggal. Én ugyanazt a szagot érzem patkány kiolvasztásakor, mint amikor csirkét vágnak.
Magyarországon így internetről nemigen fogsz tojásevő kígyót szerezni. Azt ajánlom, hogy menj ki a Terraplázára és ott kérdezd körbe a tenyésztőket. Ha valaki hasznosat tud mondani ilyen témában Magyarországon, akkor azok ők. Ha ez sem jön össze, akkor külföldről kell szerezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!