Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Miért ilyen a teknősöm?

Miért ilyen a teknősöm?

Figyelt kérdés
A tekimnek sárgás-barnás trutyi van a páncélján,és nagyon aggódok érte. Eszik,jól van ,élénk ,de mégis ez nagyon zavar :( Mi lehet?
2010. júl. 29. 19:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Egy régi fogkefével dörzsöld át a páncélját, ezt jobb ha minden héten megteszed, mert így nem algásodhat be, és a trutyit is le tudod szedni róla.
2010. júl. 31. 10:34
 12/14 A kérdező kommentje:
Most az a baj,hogy lesikáltam (már amennyire tudtam) .csak a teknősöm nem szeretni,kapálózik,karmol,és nem akarom erőszakkal lemosni róla...ilyenkor mossam le ,vagy haggyam.probáltam vele "játékosan megcsinálni,hogy miközbe mmászkál a szobába,de elkezd "futni"..
2010. júl. 31. 14:50
 13/14 anonim ***** válasza:
Persze, hogy kapálózik, nem azért, mert fáj neki, csak mert nem tudja mi történik. Nyugodtan fogd meg, mosd le, sikáld le, a páncélját nem érzi, az csak egy hám, olyan, mint a köröm. Az alga és a koszos víz, kajamaradék rárakódik, ha nem mozog sokat. Ha viszont puha a páncélja, vagy maga a páncélja jön le, akkor vidd állatorvoshoz. Persze vedlik is, szoktak lejönni róla rombusz alakú, vékony héjak, akkor alatta tiszta, friss páncél van, az normális.
2010. aug. 1. 21:33
 14/14 A kérdező kommentje:
kösz mindenkinek
2010. aug. 2. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!