Leopárd gekkó vagy szakállas agáma?
Az agáma jobban kötődik az emberhez, ahogy hallottam a gekkó nem annyira. A gekkónál fenn áll a helyzet, hogyha megíjesztik ledobja a farkát és ugyan visszanő, de nem lesz olyan szép mint volt. A gekkó éjszaka aktív az agáma viszont akkor alszik. Viszont a gekkót könnyebb tartani. Igénytelen hüllő mindkettő viszont a gekkónál nem kell annyira figyelni egyes dolgokra. Ja meg annyi, hogy az agáma nagyobbra nő.
Nekem van egy 2 éves agámám. Imádom. Örülök, hogy van nekem és semmi pénzért nem válnék meg tőle. Viszont kezdő vagyok a hüllőknél és néha úgy érzem rosszul csinálom a dolgokat pedig egészséges, sosem volt beteg. Lehet ha újra választanom kéne gekkót vennék.
Leóm van szeretem nagyon, Azért lett leopardgekom, mert pl nm kell neki uv izzó met a természerbe se éri uv-fény ugyanis éjszaka aktív állatka. Nagyon cuki, szép vadas foltosak a leg szebbek nekem egh "hímem" van, vagyis kierült higy nőstény, mert felnőtt korára annyit változott hogy kiderült hogy csajszika. Cuki, szelíd, kézből is eszik meg a tányérjábolt is. Mikor hoztam nagyon meg harapot roppant élesek a fogai vérezni ugzan nem véreztem de majd félévig piros volt a nyom a a mutatóujjamon. Fuhh csavargatta a bőröm r......tul fájt és zsibbadt is, egészséges. Reptivite d3vitaminos calcuimpot szórok mindig ételére, ami tücsök, aprok kis növényevö sáskák vagy néha liszt kukac. Volt metabolikus csontanyagcsere baja vagy mit mondott a doki egy éve volt hogy kigyógyult belőle, 3X kapott injekciót a mindkettő mellső lábábá, mert a balt tudtan néha lépkedni vele, de a jobbat csak húzta csórikám féltem, h örökre beteg é sánta lesz vagy meghal, így a dokit nem halogathatuk tovább.
A leopárdot könnyebb tatrani, és olcsóbb is mint a szakállasagámát(én is aszt akartam pedig előszöt szakálas agit, de leót vettem végül)a szelídítés pedig nehezebb kicsit de ő szelid meg lehet oldani leopárdgekkóknál is. farkára vigyáz sérüléken eléggé, és ha fakul bőre vedleni fog, akkor permetedz vízzel őt hogy könnyebben levedlődhessen. Le tujda magának is szedni a régi bőrét nm szabad "lenyúzni"főleg hogy azal nagy kárt tehec bene mert ugye milyen kicsike is hozzád képest a gekkó
itt egy kis olvasnivaló(a füleken fent ott lapozgass bővebb infókért):-> [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!