Régi ablakból csinálhatok terrariumot nyíl méreg békáknak?
Nyílászárókat cseréltünk és a régi ablak szárnyak újra felhasználásán gondolkozom és régóta szeretnek is nyíl méreg békákat és egyéb hüllőket. Egy nappali gekkó vagy egy szakállas agámának nyilván nem lenne jó mert azok sűrűbben és nagyobb súllyal érintkeznek az amúgy nem túl vastag üveggel . De egy vagy több békának nincs olyan ereje hogy betörjék vagyis ki.
Az ablakok épek , festettek sehol nem látszik hogy amúgy vannak már 30 évesek is.
Ha erre nem is jók egy kerti kis üveg házat össze hozok belőlük
Hát ha a szárnyból kitudod szedni a pántokat, és pl felsőmaróval vagy kézi gyalugéppel körbe tudod gyalulni, majd összeragasztani és újrafesteni simán meglehet csinálni, annyi hogy az alja ne üveg legyen hanem pl rétegelt lemez,vagy valami erősebb anyag, a legegyszerűbb összecsavarozni egy asztalt és arra építeni. Én annó hörcsögöknek csináltam, annyi volt hogy a fára fém sarokvédőt kellett csavarozni mert megrágták,törpehörcsögök voltak de a fémcsöves/golyós itatót rendszeresen nekivágták az üvegnek lendületből, szóval volt tesztelve.
Egyébként ezek a síküvegek annyira nem sérülékenyek, én volt hogy a kiszedett szimpla üveget elejtettem,és inkább beleállt a földbe de nem tört el, ha meg keretben van ráadásnak beragasztva, az még sokat dob rajta erősségben.Viszont vágni ne akard,30-év alatt keletkezik annyi karc rajta hogy összevissza törnek zömében,persze ellehet vágni jó vágóval.
Egyébként én úgy tudom hogy a nyílméregbéka csak akkor mérgező, ha mérgező rovarokat eszik pl:hangyát ezekből a rovarokból gyűjti be a mérgét, ha csak gilisztát csontkukacot adsz neki nem lesz mérgező.
Még annyi hogy inkább 3-as üveggel szerelt szárnyakat használj, jóval erősebb mint a 2-es üveg.
ha 30-éves ablakok akkor bevésőpántosak, ezeket 2db szeggel rögzítik,belsőoldalon a lapján a szárnynak ildomos a pánt nál lecsiszolni a festéket, akkor valószínűleg megtalálod őket,ezeket kell kihúzni utána a pántot befelé óvatosan megkopogtatod hogy a festék elengedje, utána fogóval kitudod húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!