Fürge gyík vagy inkább fali gyík?
Figyelt kérdés
Kertünkben fotóztam, a sziklakerti növények között lapult, fiatal egyed maximum 5-6 centis lehetett ezért nem igazán tudom megkülönböztetni. Esetleg valami más faj?
2020. jan. 5. 14:29
2/7 anonim válasza:
Ez egy fiatal zöld gyík. A kicsiknek még barna a színe és mintázat is található rajtuk. Amúgy a fejformából lehet legkönnyebben megkülömböztetni. A fürge gyíknak sokkal ék alakúbb feje van, a falinak meg lapított, jobban kiálló szemekkel.
Fiatal
Felnőtt
Amúgy mikor fotóztad? Ilyenkor még kint volt?
3/7 A kérdező kommentje:
2020. jan. 5. 15:02
4/7 anonim válasza:
Igenigen, ő egy zöld gyík! Remélhetőleg már egy biztonságos helyen telel.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ!! Megkérdezhetem még esetleg miért ismered ilyen jól hidegvérű barátainkat? ^^
2020. jan. 5. 15:09
6/7 anonim válasza:
Eloszor en is fiatal zoldgyiknak neztem.:)
Mikor kicsik voltunk mi allandoan ezeket fogdostuk.
(#1 voltam)
7/7 anonim válasza:
Kettes vagyok. Én is gyerekkoromból ismerem :D . Nyaranta keresgéltem őket. Kár, hogy nem lehet fogságban tenyésztettet kapni, mert szerintem az ilyen európai hüllők a legszebbek, legarányosabb testfelépítésűek. Szívesen tartanék, ha legális lenne, de mondjuk így is jól el vagyok szkinkekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!