Lehet felnőtt leopárd gekkót kézhez szoktatni?

Elnézést, hogy csúnyán fog hangzani de a kedves 3. válaszoló egy inkompetens idióta. Igenis lehet fogdosni. Nekem szakállas agámám van és ő nagyon szeret kint lenni, van hogy a mellkasomon alszik el. És tudom, hogy az agáma nem gekkó, de a hüllők általában 1 dologban megegyeznek. Szeretik a teret. Szeretik ha van hely mozogni. Nem kiállítási tárgyak amiket folyton bezárva kell tartani. Igenis ki lehet venni 2-3 naponta 1-1 órára.
A kérdésre válaszolva még sosem volt leopárd gekkóm. Szeretnék majd de nem mostanában. Én az agámámat szoktattam kézhez mikor 4-5 hónapos lehetett. Először csak simogattam majd 2-3 hét múlva 5-10 percekre a kezembe vettem olyan 2-3 nap eltéréssel aztán szépen lassan sikerül. A hüllők közül a gyíkok a legértelmesebbek, tudnak kötődni gazdájukhoz. Ha nálad lesz egy ideig akkor fel fog ismerni. Nem fog félni tőled. Maga a kézhez szoktatás 2-3 hetes folymat lehet. Az, hogy megszokjátok egymást kicsit több.
U.I.: A gekkó igenis jelzi ha valami nem stimmel. Ha veszélyben érzi magát akkor ledobja a farkát(igen azt a nagy farkát) és elfut. Ezért fontos, hogy akkor vedd ki és tedd le a szobában bárhová ha már megszoktátok egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!