Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mi lehet a teknős szemével?

Mi lehet a teknős szemével?

Figyelt kérdés
A teknősömnek a szeme már vagy 2 hete piros duzzadt és nem tudja kinyitni. Táplálékot csak nagyon keveset vesz magához és a vízben sem szeret lenni. Mit tudunk vele csinálni ami hatásos lenne a gyógyulására? A teknős szemcseppet használtuk eddig, de sikertelenül... Egy akváriumban van egy máűsik teknőssel, szükséges az elkülönítésük?
2010. júl. 18. 17:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Ez szerintem szemhéjödéma,menj be állatorvoshoz,vagy állatkereskedésbe,tudnak ajánlani rá gyógyszert.:) Vlahol olvastam,hogy A-vitamint is lehet,de inkább vidd orvoshoz szerintem.2 hetet vártál? Holnap rögtön irány a doki,nehogy legyen vele valami.
2010. júl. 18. 17:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Az enyémnek is volt ilyen. Mikor a szemcsepp nem használt elvittük állatorvoshoz kapott vitamin injekciót, felírt szemcseppet és vitamincseppet ami a kajára kellett tenni. De vigyázz mert mikor kinyitja a szemét nagyon éhes lesz ha addig nem evett, de csak fokozatosan. Ismerősöm teknőse így halt meg. Ezután figyelj oda mit eszik ne sok szárazat inkább fagyasztott halat. ÉS szerintem külön kéne őket tenni, de nem tudom. Amúgy ennek a neve vitaminhiány. De orvoshoz kellene vinni.
2010. júl. 18. 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Szemgyulladása van!

Két hét alatt már vihetted volna állatorvoshoz, ha nem akarod hogy meghaljon, akkor holnap vidd el!

Ne csak szárított kaját adj neki, mert vitaminhiánya lesz...

2010. júl. 18. 17:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Szemgyulladása van!Ez hiánybetegség,vidd el állatorvoshoz!

A fő elesége a hal!Élő vagy fagyasztott kell neki(persze felengedve).Abban minden megvan,amire szüksége van(vitaminok,sok tápanyag stb.).Így nem lesz hiánybetegsége(szemgyulladás,puha páncél stb.).A hal mellet adhatsz neki lisztkukacot,vízicsigát,gilisztát,tubifexet,szúnyoglárvát,

rovarokat,és teknőstápot is,de ezt is csak kiegészítésképp(nem is biztos,hogy meg fogja enni).A fő eledele a HAL!

2010. júl. 18. 19:34
 5/7 anonim ***** válasza:
megfázott
2010. júl. 19. 08:40
 6/7 A kérdező kommentje:
KÖszönöm a segítségeteket! Elvittük orvoshoz, tényleg hiánybetegsége volt, pedig tényleg figyeltünk rá, hogy ne legyen túlságosan egyoldalú az etetés. Akivel egy akváriumban van, neki semmi baja :) Kapott szurit, jövőhéten visszük újra.
2010. júl. 22. 15:49
 7/7 anonim válasza:
Az én tekimnek is begyulladt a szeme! :( El is viszem dokihoz, nehogy baja legyen szegénykének. megtudjátok mondani mennyibe kerül a kezelés, nehogy kevés pénzt vigyek
2011. dec. 24. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!