Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Hogyan kell etetni a PICI...

Hogyan kell etetni a PICI ékszerteknőst? SÜRGŐS! Lejjebb több infó.14/L

Figyelt kérdés

A szájához közel kell rakni? A szigetre rakjam? A vízbe szórjam? Ilyen "Heti menü" kaját vettem, amibe 7féle dolog van. Össze kell vágni nekik? Vagy a gilisztát/halat pl. megtudják enni egészben hogy ők harapják?És abból a hetisből csak 1 félét adjak nekik? Vagy mind a hétből 1-1 falatot? mindennap kell etetni, vagy milyen gyakran, mennyit??

előre is köszönöm :)

2010. júl. 15. 11:39
 1/2 anonim ***** válasza:

1 éves koráig minden nap etesd,utána két-háromnaponta.Szedd szét pici darabokra a kaját neki,amíg kicsi.Az enyém csak a halat,lisztkukacot,tücsköt eszi meg,meg ilyen baby teknőstápot.Először én is heti menüt vettem neki,de az mind szárított kaja,amiben semmi vitamin,semmi tápanyag.Kisállat-kereskedésben lehet kapni fagyasztott apróhalat,olvaszd ki,és azt egészben is odaadhatod neki,de csak azokat,amik max.4cm-es halak.Vegyél neki élő rovarokat,lisztkukacot,vagy liofilizáltat(fagyasztva szárítottat),de sima szárítottat ne(az enyém meg sem eszi,csak az élőt,fagyasztott és liofilizáltat,hisz a szárított az semmi)!Kis teknősöknek kapható tápot(pl.Sera Raffy Baby-Gran)kiegészítésnek adhatsz neki.A vízbe szórd a kaját,olyan helyre,ahol meglátja a teki,és egyszerre csak keveset,mert elkezd bomlani a vízben.A FŐ TÁPLÁLÉKA A HAL,a rovarokat stb.csak kiegészítésnek add!Nem biztos,hogy mindet megeszi,lehet,hogy nem fog ízleni neki valamelyik kaja.Egyszerre mindig csak egy falatnyit tegyél a vízbe,ha megette,jöhet a következő falat.Így nem lesz az,hogy ottmarad a kaja a vízben,és megromlik.

Szóval azokat a szárított vackokat kerüld,a fagyasztott,élő és liofilizált kaják jöhetnek csak szóba!:)

2010. júl. 15. 11:59
 2/2 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm :) van benne lifoizélt kaja is :)) xDD
2010. júl. 15. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!