Szeretnék egy KÍgyót tartani, de mi szükséges ehez?
Melyik Xenopeltis-re gondolsz? Az unicolor-ra?
Végül is majdnem mindegy, én lebeszélnélek róla, a következő okok miatt:
- fogságban igen nehezen szaporodik, ezért általában vadon fogott egyedek elérhetők,
- ezek erősen stresszesen, többnyire parazitáltan kerülnek a kereskedelembe,
- vadon általában kisebb hüllőket és kétéltűeket eszik, vagy sikerül átszoktatni az egérre, vagy nem,
- nem tudom, melyik országban vagy, de nem tudok róla, hogy Magyarországon elérhető lenne,
- nem bírja a meleget (a legtöbb kígyóval ellentétben), hűvös és nedves közeg kell neki, tehát ha pl. Magyarországon vagy, nyáron légkondi nélkül valószínűleg el fog hullani az állat,
- Ideje nagy részét az aljzatba magát elásva tölti, tehát oké, hogy jól néz ki az állat, de alig-alig fogod látni.
Tudom, hogy szépen csillogó állatról van szó, de ne ennek alapján válassz. Nehezen tartható faj, nehéz az igényeit fogságban kielégíteni. Ha mindenképp kígyót akarsz tartani, válassz valami egyszerűbb fajt, és ha azt már 1-2 éve JÓL tartod (nem pusztán életben tartod egy ideig), akkor meg lehet valami nehezebbel is próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!