Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Községben mennyire lehet...

Községben mennyire lehet teheneket az utcán hajtani? Nem betiltottal ezek hajtása közterületen? Tudok bármi infót ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A községben lévő tehenészettel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.

A teheneket naponta kétszer hajtják ki-be a legelőre az utcán keresztül. Ilyenkor meg-megállnak legelni, közben erősen szennyezik az utakat, jádákat. A legelő helyileg teljesen fix az utca végén a főút túloldalán a legelő.

Nagyobb esőzés alkalmával konkrétan sz*rlében és trágyában topognak végif ag emberek az utcán. A rossz víz elvezetés miatt van, hogy bokáig ér a szar... A cipőm mire a munkahelyre érek mintha a trágyából szedtem volna ki és az autómról is levakarthatatlam a szar egy óra mosás amiután tiszta.

Ez ellen lehet tenni valamit? Lehet szólni valakinek? Én nem vagyok kíváncsi sem a szarszagra amikor szellőztetek sem a cipőm nem fogják megtakarítani de az utómat sem... mások is panaszkodnak előrelépés viszont nem történt.. szerintetek?

Ez ellen nem lehet tenni valamit?

2019. máj. 27. 06:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem ertem az embereket... ha vesztek egy házat hipphopp tudtok költözni? Költöznétek tehenek miatt? Gondolkozzatok már... segítséget kértem nem agyatlan komentelést.
2019. máj. 27. 14:33
 12/18 anonim ***** válasza:
92%

Az utcába végigmennek vagy csak keresztbe?

Azért az se normális, hogy a frissen odaköltöző jöttment miatt tiltsanak be egy ilyen dolgot, aminek több száz éves hagyománya van az országban.

Az viszont elvárható, hogy a közterületet/utat nem szabad szennyezni vagy, ha elkerülhetetlen, akkor fel kell takarítani.

Megoldható, csak a gulyásnak egy talicskát kell tolni, amiben egy lapát van és a szart föl tudja szedni a tehenek után.

Meg biztos jobban megsürgetné a haladást.

Fognak téged ott szeretni.

Felkészítelek, majd ha jön a jó idő és nyitott ablaknál akarsz aludni, akkor a hülye kutyák, kakasok, rigók már hajnali 3-kor fognak rikácsolni. Szombat vasárnap reggel 7-től meg majd a flexelés is beindul.

2019. máj. 28. 01:35
 13/18 A kérdező kommentje:
A flexelestol nem szarszagom van 8 oras munkaidombe....
2019. máj. 28. 15:18
 14/18 anonim ***** válasza:
28%
Fürödni kéne és nem volna szärszagod.
2019. máj. 30. 21:31
 15/18 A kérdező kommentje:
Nagyon móka miki vagy kedves "fürödni kéne"
2019. máj. 31. 05:47
 16/18 anonim ***** válasza:
61%

Tisztelettel Kedves kérdező. Mit komolykodjak? Esetleg beszéltél a tehenészettel, vagy csak feljöttél ide sírni?

Azért számíthattál volna arra, mikor beköltöztél, csak a rinyánál kimerül a probléma megoldó készséged.

2019. máj. 31. 19:47
 17/18 A kérdező kommentje:
Igen többször beszéltem velük... ahogy beszéltem a jegyzővel is de nem történt előrelépés. Amikor költöztem nem voltak tehenek... kíváncsi vagyok rinyálás lenne e neked is hogy a munkahelyeden szarszagu lennél illetve ha felcsapnád magad amikor bokáig ér a szaros esővíz akkor is itt keménykednél e. Gondolom neked nem ilyen utcán kell végigsétálni
2019. jún. 1. 06:25
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél pár disznót és miután elvonultak a tehenek hajtsad ki. Gyerekkoromban így takarítottuk az utcát, este 6-kor elvonultak a tehenek, mindenki kiengedte a disznókat 10 perccel később, ha nagyon nem kerested már nem találtál tehénszart.

Viszont a disznó is ürített, azt pedig felcsipegették a tanyasi tyúkok, a tyúkkakit meg a kutyák szeretik, a kutyaszarral meg a városi embernek nincs baja, gond letudva!

2019. júl. 14. 06:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!