Üdvözlök mindenkit! Háztáji vágásról szeretnék érdeklődni! Mennyit? Mit? Milyen papírokkal?
Szia!
Magamnak is ill. eladásra is.
"Ha eladni szeretnéd hivatalosan akkor csak a vágóhíd vághatja, te otthon nem!"
Ez nem így van ugyanis kistermelők vághatnak otthon eladásra is. Ehhez csak egy erre a célra kialakított hely kell amit tudsz rendesen tisztítani.
De ehhez nyílván ki kell váltani az őstermelői igazolványt és a hatósági állatorvos köteles megvizsgálni az állományt.
Ha magadnak vágsz ahhoz nem kell semmilyen papír és mennyiségi korlátozás sincs.
"Baromfi és nyúl levágható a gazdaságban kialakított megfelelő
helységben, de a kistermelő a baromfihús darabolását és
fagyasztását nem végezheti."
Na, meg is találtam. Szóval levághatod otthon! Az előbbi válaszomban is jól leírtam.
Heti max. 50 csirke, vagy 20 nyúl, vagy ezek kombinációja pl.
1) 10 nyulat levágsz, akkor csirkéből már csak 25-öt lehet
2) 10 csirke + 16 nyúl
stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!