Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Hogy tudom a galamboknál...

Hogy tudom a galamboknál megnézni a nemeket? Honnan tufom hogy melyik a hím vagy a tojó?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 23. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:
A hím szinesebb, és nagyobb. Postagalambnál simán csak nagyobb
2019. ápr. 24. 09:35
 2/4 anonim ***** válasza:

A hangja mélyebb búgó a fiúnak és magasabb nyerítésszerű a lánynak.

a fiú galamb általában nagyobb, de ez a fajtától is függ. Az enyémnek a régi párja jóval vékonyabb volt, de az bélbetegségben elpusztult. Most jött egy épp olyan fsjta szirtigalamb mint az enyém, de lányban. Az viszont majdnem nagyobb nála. A hangja egyértelműem megmutatja a nemlt a legalább másfél- kéthónapos galambnak.

2019. ápr. 24. 10:55
 3/4 anonim ***** válasza:

A fenét, állítom egyik se látott még galambot testközelből akik erre a kérdésre válaszoltak.

Csak a csőréről, hiszen hogy lehetne például egy fehér galamb színesebb mint a tojó:-D És különben is a kis fiatal galambok még testtömegben is egyformák pláne hangban.

A hím csőre rövid tömzsi, a tojóé pedig kissé elnyúlt keskeny orrnyílással. Ez már egészen kis korban is szembetűnő.

2019. máj. 20. 23:44
 4/4 anonim ***** válasza:

A felnőtt galamb hangja egészen más nemtől függően.

a "lány" galambnak magasabb nyerítésszerű a hangja, a"fiúnak" mélyebb és búgóbb.

Már sok galamb hangját hallottam az elmúlt tizenvalahány évben és mind ilyen volt. Ezek szabadon élő és onnan származó vadgalambok és szirti galambok.

Itt él velem már 2008 -tól egyikük a párjával.

2019. máj. 21. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!