Tyúktartáshoz mi kell kezdésnek?
De mondjuk az nem olyan, mint a házi tojás...
Amúgy anyáméknak most ia vannak, kint kapirgálnak, szóval 20 éve vagyok lyukokkal, tehát:
Kakas véleményem szerint tök felesleges melléjük... Vizet ki ne számold, az potom mennyiség xD
Csirke még nem tojik. Utána napi szinten egyet tojnak nálunk, pár nap kimarad. Öreg lyukeg nagyon keveset tojik, szóval kb. 3 éves. Azt már eladni, vagy levágni kell. Kint kapirgálnak, szerintem tök keveset esznek ilyen kukorifa darát, vagy búzát... De komolyan nem sok.
Spórolni nem hiszem, hogy lehetne, de ha szeretnéd :) Sokkal jobb a házitojás.
Szalma a ketrecbe kell alájuk. De azt simán összelopod éjszaka :)
Változó hova tojnak. Szalmába ilyen helyekre szoktak, széna, bokor alá.
Már csak azért is felesleges a kakas, mert az vezeti el őket mindenhova...
Plusz nem azért tojnak a tyúkok, mert a kakas megdugja őket... Akkor is tojnak, ha nincs kakas, csak hogy abból a tojásból kiscsirke is legyen, na ahoz kell a kakas. De ezek a tojó tyukok meg nem "kotlanak meg".
Tök vicces, hogy egyetemen is előadta a professzor, hogy azért tojnak a tyúkok, mert a kakas karban tartja őket...
" egyetemen is előadta a professzor, hogy azért tojnak a tyúkok, mert a kakas karban tartja őket"
nyugtass meg, ez ugye nem agráregyetemen volt?
Fuuu nem tudom honnan érdemes, szoktak hirdetni. 20 hetes pont jó, az még nem tojik viszont, de kezd majd. De ne egyszer már letojatottakat vegyél.
20 tyúk az kb. 70-90 darab heti szinten biztos.
Éjszaka nem tojnak, tyúkok is pihennek. Felesleges világítani én szerintem. Télen is tojnak, de kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!