Fácán csibe keltetés, sima csibével?
Szerintem biztos működni fog.
Az a lényeg hogy úgy tedd alà hogy egyszerre keljenek ki.
Ha a kacsát kikelti akkor ezt is felneveli.
Simán kikelti és felneveli, nem lesz gond. Egy jó kotlós szerintem a struccot is kikeltené és felnevelné :)
Mi vadkacsákat és fácánokat is keltettünk, s azt is felnevelte.
Az szerintem mindegy, hogy vegyesen lesz a csibékkel, vagy csak fácán, ha emberi környezetben kelnek ki és nevelkednek, mindenképpen szelíd(ebb)ek lesznek. Annyit szerintem tegyél meg, hogy az első pár nap ne ereszd ki őket, legyenek zárt helyen, ha lehet, és akkor még inkább megszokják, hogy te bejárkálsz hozzájuk. Amikor enni adsz nekik, akkor maradj a közelben, guggolj le mellettük, beszélj nekik, hogy a hangodat szokják. Illetve, adj nekik pulykatápot, apróra szétnyomkodott főtt tojást, és hetente párszor (3-4 alkalommal) zöldet, reszelt zöldséget. Szépen felnőnek, de mihelyt idősebbek, próbálkoznak a repüléssel... vagy felülről zárt helyen legyenek, vagy a szárnytollakat kurtítani kell.
Itt amúgy van egy elég jó cikk a nevelésről, csak ez annyiban más, hogy nagyüzemibb körülményekről szól:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!