Miért így viselkedik a mamám egyik csibéje?
Nyár elején a mamáméknál kikelt 15 csibe.És októberben az egyik csibe nyakánál a tollat: a nagyobbak,öregebb tyúkok kitépték a tollát.(Majdnem a bőrét is.)A nagymamám egy ilyen kis ólba rakta.Most már jobban van visszanőtt a tolla a nyakán.De még decemberben amikor odavittem a többi tyúkhoz,hogy egy kicsit velük legyen, az egyik odaszaladt és már elkezdte tépkedni a tollát.Ezek után visszavittem az "ólba".
De az egész (fiatal)tyúkban nincs annyi élet,hogy megvédje magát.Szinte most télen csak egy helybe áll.Akkor van egy kis élet benne amikor megsimogatom.Viszont csak szombaton vagyok a mamámnál,és csak akkor bírok ott lenni a csibével.
A csibe nincs egyedül,ott van mellette egy szintén problémás tyúk.Ők ketten jól elvannak.
Miért viselkedik így?
Valoszinuleg beteg szegeny. :(
Nem tudom, lehet jarvany is van vagy valami, mamamnak 21(!) csirkeje kelt tavaly es mind elpusztult fokozatosan. Eloszor csak ugy gubbasztottak, mint a tietek, aztan elhullottak. En nem is ertem miert lehet ez.
De hatha a tietek jobban lesz! Nem rudom mennyire birod azt a csirket, de ha komolyan meg akarod menteni a kis eletet, vidd el allatorvoshoz.:DD Egyebkent ha magat a csibet nem is akarod elvinni, nem art gyogyszert venni neki, de a tobbinek sem art adni, persze ha olyan a gyogyszer.
Nalunk volf sok beteg csirke, mindig azokat vettem partfogasomba, de elpusztultak szinte kivetel nelkul. Talan nem is baj, merr nem voltak eletkepesek. Ez meg jobb, mintha szenvedne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!