Nőként mikor láttál először herélést? Másnak is gyomorforgató érzés?
Fiatal nőként vidékre költöztünk, előtte kutyát macskát láttam csak.kitaláltuk hogy kertes ház van, tartsunk állatokat.Utána szembesültem azzal hogy bizony a fiú állatokat)itt kanoknak vagy kitudja miknek nevezik őket),herélni szokták.Sajnos mi is vettünk disznókat, és volt köztük kan malac is.Átéltem az első herélést, ráadásul több is volt egymás után, meg a disznók se kicsik voltak már, undorító volt.De itt az embereknek ez hétköznapi, akik jöttek segíteni lefogni, azok előtte már pálinkázni átjöttek, kettejük felesége is átjött, és úgy beszéltek arról hogy ki kell herélni a kanokat, mintha a legtermészetesebb dolog lenne.Még a fejem is fát utána, meg hányingerem volt.
Másnak is ilyen élmény volt ez?
Amiket nekem meséltek meg hallottam a szomszédasszonyoktól ilyen hogy altatás nem tudom hol csinálják?Itt kivágták a disznó heréket, azt mondta aki csinálja, szakember elvileg,hogy csak bizonyos súly felett adnak a tökébe érzéstelenítőt, kisebb súlyban kibírj a disznó ha kivágják neki.
Nézni is rossz volt.
Elkell keserítselek de a parasztoknál ez tök általános sajnos. Ők csak haszontárgynak, élvezeti cikknek tekintik a jószágot, nem érdekli őket ha fáj nekik vagy ha lehetne humánusabban is!
Lesznek még meglepő dolgaik és sokszor fog még a hányinger kerülgetni téged! Kár volt oda költözni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!