Hogyan kell a csirket kibelezni illetve elokesziteni?
Meg van pucolva? Ha nem, ki kell tépni a tollát. Ha igen, akkor is érdemes átnézni, maradt e benne tok. Mamám meg szokta pörkölni a tűzhely lángja felett, így a tuti. Ha esetleg otthoni és ti vágjátok, mi a vért elszoktuk tenni és pl levesbe nagyon imádom.
Hátulról és alulról, vagyis a végbéltől haladj lefelé a vágással, aztán benyúlsz és kihúzod a belet.
A belsőségeket kiszeded, átmosod, közülük a lép, epe stb az kuka, de máj, zúza, szív az felhasználható. Meg a tojások és persze a láb (nálunk kapircsnak hívják) a levesbe finom nagyon.
Szóval kész a bontott csirke. Ha több dologra szeretnéd használni, akkor a belsőségeket, a lábakat, nyakat, szárnyat bevágod a levesbe. A maradékot megtöltheted (besózod belülről, a kedvencem a gombás - májas töltelék, azt betöltöd, összekötöd és be a sütőbe), vagy grillezed simán. Vagy a combokat, szárnyat, mellét kirántod, farhát is jó levesbe.
Kedves első!
Hogyan teszitek bele a vért a levesbe?
Mi megsütni szoktuk tojással.
Miután kicsit megalvadt, beleöntöd a forró levesbe. Olyasmi lesz, mint a máj, ahogy megfő.
De tényleg lehet csinálni belőle hagymás vért, az is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!