Milyen gyomnövényeket adhatok a tyúkoknak?
Nálunk már nincs egy szem fű sem, a tyúkok idővel mindent kiirtottak.
Közeli rokon gyakran gyomlálja a durván elgazosodott birtokát, és mostanában talicskával hordja a tyúkjaimnak a kiszedett gazt. Úgy látom örülnek a változatosságnak a baromfik.
De én magam nem tudom, hogy mindent megehetnek, vagy van ami káros lehet a számukra?
Nyilván a tyúkhúr mehet nekik, imádják is, de mostanában nem ennek van szezonja.
Ahogy látom szívesen csipegetik a vérehulló fecskefüvet, a madársóskát, az árvacsalán leveleit, az utifüveket is. Többi gyomnak nem tudom a nevét, de azokat a hosszúlevelűket is csipkodják, ami könnyen megvágja az ember kezét gyomláláskor... Ezek a tyúkok nyelvét, torkát, nem bántják? Na meg a bennük lévő ki tudja miféle anyagok, mérgek...?
Na tehát mire figyeljek, ha a rokon jön a talicska gazzal? Mehet minden a tyúkoknak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!